GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden  Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, eğitim anlayışının yanı sıra, öğrencilere tanıdığı sosyal ve kültürel imkanlardan etkilendiğini belirterek, okulun Ar- Ge Merkezi olması için düğmeye bastı ve 1 milyon TL'lik destek sözü verdi.  

AYRINTILI OLARAK GEZDİ, BİLGİ ALDI

Özer'e ziyareti esnasında Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadık Akar, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Bakan Yardımcısına eşlik etti.

EBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Okul Müdürü Hakan Çelik ve öğrencilerin karşıladığı Özer, ziyaretine, GEBKİM MTAL Uygulama ve Pilot Üretim Tesisi’ni gezip yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak başladı.

Okulun kimya ve endüstriyel otomasyon laboratuvarlarına da inceleyerek burada ders yapan öğrencilerle sohbet eden Özer, öğrencilere bir eksikleri ya da isteklerini sorunca “Her şeyimiz fazlasıyla var, Covid-19 bitsin, tam zamanlı okulumuza dönelim istiyoruz” şeklinde yanıt aldı.

"43. AR-GE MERKEZİ YAPACAĞIZ"

Ardından okulun diğer bina ve alanlarını da gezen Özer, gördüklerinden çok etkilendiğini belirterek, okulun Ar-Ge Merkezi olması için düğmeye bastı. 

İlk defa böylesine donanımlı, üniversite düzeyinde bir meslek lisesi gördüğü için çok etkilendiğini kaydeden Özer, özverili tavrı için GEBKİM Vakfı’nı tebrik etti. 

Özer, “GEBKİM MTAL, laboratuvarından kütüphanesine, spor salonundan yemek hanesine her bölümüyle mükemmel, tüm Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri arasında örnek bir okul. En önemlisi de burada eğitim gören öğrenciler mutlu. Mesleki eğitimde 21 ilde 42 Ar-Ge merkezimiz var burayı da 43’üncü Ar-Ge Merkezi yapıyoruz ve bu kadar kıymetli işlerin yapıldığı okulumuza 1 milyon TL’lik destek vereceğiz. Bunun karşılığında öğretmen ve öğrencilerimizden Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları kültürünü desteklemelerini, patent, faydalı model, tasarım ve marka üretim ile tesciline odaklanmalarını bekliyoruz. Böylesine başarılı bir okulun görünürlüğünü artırmamız gerekiyor. Sadece Türkiye için değil, Kıta Avrupa’sı için de rol model olabilecek bu okulumuzu el birliğiyle çok daha ileri bir noktaya taşıyacağız.” dedi.

"PROJELER AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

GEBKİM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aracı, mesleki eğitime yeni bir soluk getirmeyi misyon edindiklerini, öğrencilerinin derslerinin yanında sosyal hayatlarında da başarılı birer birey olabilmeleri adına bütün imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.

Okullarına duyduğu güven ve verdiği destek için Özer'e teşekkürlerini sunan ve ziyaretinden ötürü memnuniyetinin dile getiren Aracı, "Ar-Ge Merkezi olmak, maddi destek almak öğrencilerimiz için hayalini kurduğumuz projeler açısından büyük önem taşıyor. GEBKİM Vakfı olarak Bakanlığımızla birlikte öğrencilerimizi desteklemeye, başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.