Söz konusu araç aynı zamanda firmanın, DynActive™ Vites Değiştirme teknolojisi ve FuelSense® 2.0 Plus paketine sahip ilk Allison tam otomatik şanzıman donanımlı araç olma özelliğini taşıyor. 

DynActive Vites Değiştirme özelliği ile FuelSense 2.0 Plus yazılımı, vites değiştirme noktalarının devamlı olarak optimizasyonunu sağlıyor. 

MAZ’DAN, TRAFİKTEKİ OTOBÜSLERE TEKNOLOJİK ÇÖZÜM

Yakıt ekonomisi ve ivmelenme arasındaki dengeyi sağlamak amacıyla kendi kendine öğrenme algoritmasının kullandığı araçta, ayrıca trafik yoğunluğunda şehir içi otobüslere yönelik önemli bir teknoloji de bulunuyor.

Duruş Esnasında Otomatik Boşa Atma teknolojisi, daha fazla yakıt tasarrufu ve daha az emisyon için araç durduğu esnada motordaki yükü azaltmaya imkan sağlıyor.

Halihazırda firmanın ürün gamında körüklü MAZ 215 otobüsü yer almasına rağmen yeni modelin merkezinde yolcular için daha geniş bir alan bulunuyor. Bu alan, Mercedes OM 926 LA (Euro 5) motor ve Allison T375R tam otomatik şanzımanın aracın arkasına konumlandırılması ile sağlanıyor.

Toplam 165 yolcu kapasitesine sahip tam alçak tabanlı MAZ 216 modelinde, 40 koltuk (önde 24, arkada 16) bulunuyor.

MAZ 216, YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Yeni otobüsün lansmanında konuşan Saint Petersburg'da MAZ bayisi olan Global UF Genel Müdür Yardımcısı Andrey Pyzhyanov, firmalarının yıllardır MAZ otobüslerine yönelik satış ve satış sonrası servis hizmetleri verdiğini belirtti.

Pyzhyanov, müşterilerinin Allison tam otomatik şanzıman donanımlı MAZ otobüslerine duyduğu memnuniyeti dile getirerek, otobüslerin kullanımının kolaylığı, şanzımanın güvenilirliği ve dayanıklılığı ile tercih sebebi olduğunu söyledi.

MAZ 216’nın şimdiden yoğun ilgi ile karşılandığının altını çizen Pyzhyanov, söz konusu modelin pazarda yüksek bir talep göreceğine inandıklarını sözlerine ekledi.