Mavijet firmasının ürettiği materyalin moleküler özelliği bozulmadan kesilmesini sağlayan su jeti makineleri yurt içi ve yurt dışında yoğun bir talep alıyor. Özellikle su jeti makinesinin "kalbi" olarak nitelendirilen pompa kısmını da üretmeyi başaran Mavijet, 40 ülkeye de ihracat yapıyor.
Su jeti teknolojisiyle metal, tahta ve mermer gibi birçok malzemenin kesilebildiğini söyleyen Mavijet Genel Müdürü Mustafa Özkan, üretimin yüzde 75'ini yurt dışına gönderdiklerini ve yüzde 84 yerlilik oranıyla çalıştıklarını belirtti. Dünyadaki 6 su jeti pompası üreticisinden biri olduklarına dikkat çeken Özkan, ürettikleri su jeti makinelerinin 0,01 milimetreden 250 milimetreye kadar tüm materyalleri kestiğini kaydetti. Avrupa Nükleer Araştırma Merkezine (CERN) makinelerini sattıklarını ve şu an orada kullanıldığını belirten Özkan, makinelerinin Uzak Doğu ve Avrupa'daki savunma sanayisi üreticileri başta olmak üzere birçok sektörde etkin kullanıldığını aktardı.

40 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORLAR

Dünyada bu alanda faaliyet gösteren en iyi 3 firmadan biri olma hedefiyle çalıştıklarını vurgulayan Mavijet Satış Müdürü Can Batın Özkan ise, Su jeti makinesinin özellikle savunma sanayii sektöründe çok önemli olduğunu ifade etti. Malzemelerin kesim esnasında ısı etkisi görmediği için moleküler özelliğinin bozulmadığını aktaran Özkan, nitelikli üretimlerde bu makinenin tercih edildiğini söyledi. İhracat yaptıkları ülkelerin ağırlıklı olarak Avrupa ülkeleri ve savunma sanayisinde faaliyet gösteren firmalar olduğunu dile getiren Özkan, dünyadaki ve Türkiye'deki savunma sanayisine bu ürünleri tedarik ettiklerini ve 40 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti. (AA)