Koronavirüs salgınından dolayı tüm sektörler gibi lojistik alanının da olumsuz şekilde etkilendiğini belirten Günhan, sektörün doğası gereği hiç durmadıklarını ve iş yapış biçimlerinde kalıcı değişimler yaşandığını belirtti. Günhan, 2020 yılıyla ilgili genel bir değerlendirme yaparak 2021 hedeflerini açıkladı.

“FİLOYA 15,3 MİLYON EURO DEĞERİNDE YATIRIM” 

Tüketicilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarına devam ettiklerini belirten Günhan, gerçekleştirdikleri yatırımları şu sözlerle anlattı. “Müşteri taleplerine cevap vermek amacıyla 2020 yılında filomuz için 15,3 milyon avro değerinde yatırım gerçekleştirdik. Ayrıca yurt içi dağıtım kanalları hizmetimizi geliştirmeyi sürdürerek Eskişehir’de 1000 metrekare büyüklüğe sahip Toplam Transfer Merkezi açtık. Nisan ayı içerisinde de Manisa’da iki yeni depo açtık. 2019 yılı stratejik plan çerçevesinde evden çalışma modeliyle ilgili altyapı hazırlıklarımız sürüyordu. Bu projeyi hayata geçirebilmek amacıyla 250.000 dolar teknoloji yatırımını hayata geçirerek iş süreçlerimizi uzaktan çalışma sistemine aldık. Yeniliklerimize mayıs ayında Halkalı-Duisburg hattımıza Marmaray Tüneli’ni dahil ederek devam ettik ve Marmaray hattını uluslararası ihracat taşımacılığında ilk kez kullanan firma olduk.” dedi. 

GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİNE 1 MİLYON DOLAR YATIRIM

Doğal kaynakların bilinçli kullanılması amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarının önem kazandığını belirten Günhan, güneş enerji sistemi için 1 milyar dolar yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti. Günhan, yatırım detaylarını şu sözlerle anlattı. “Ağustos ayında Avrupa Yakası’nın BEDAŞ’tan onaylı en büyük güneş enerji sistemi projesi için kurulum çalışmalarına başladık. Bu proje için 1 milyon dolar yatırım gerçekleştirdik. Projenin Kasım ayında kullanıma hazır hale gelmesiyle Hadımköy depomuzun elektrik ihtiyacını çatı üstüne kurulan Güneş Enerji Sistemi panellerinden karşılamaya başladık. Yenilenebilir enerji kullanımı ile kaynaklarımızı çevre dostu sistemler ile değiştirmeyi ve sürdürülebilirlik anlayışımızı Mars Logistics’in her alanına dahil ederek ilkleri gerçekleştirmeye devam etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

2021 YILINDA YATIRIMLARINA DEVAM EDECEK 

Günhan, 2021 yılında filo ağını güçlendirmek amacıyla 20 milyon avro yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. Yatırım planlarını da şu sözlerle anlattı: “Müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına göre Türkiye’nin farklı illerinde depo ve transfer merkezi açmayı planlıyoruz. Intermodal taşımacılık, temassız şekilde teslimat yapılabilmesi ve sınır kapılarına takılmaması sayesinde daha fazla talep edilmeye başlandı. Bu sebeple 2021 yılında Mars Logistics olarak bu konuya daha çok yoğunlaşacağız. 2019 yılında Avrupa’nın lojistik açıdan önemli konumlarından biri olan İspanya’da şirket açarak yurt dışında da Mars kalitesini müşterilerimizle buluşturmuştuk. 2021 yılında ise Avrupa’da başka bir ülkede şirket açacağız” dedi.