2020 yılında 45 bin ton ürün satışı gerçekleştiren Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri (Marmarabirlik), yeni bir rekora imza attı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, büyümek için çok ürün satmanın önemli olduğunu söyledi.
Bu yıl için hedeflerindeki 45 bin ton ürün satışına ulaştıklarını belirten Asa, satışların her yıl katlanarak devam edeceğini söyledi. Son 3 ayda Türkiye’yi karış karış gezdiklerini ve her ilin tercih ettikleri ürünü çok iyi bildiklerini ifade eden Asa, sahada yaptıkları bu görüşmelerin satışlarına olumlu olarak yansıdığını belirtti. 

“2022’DE 1 MİLYAR CİROYA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Gelecekle ilgili projelerini teker teker hayata geçirdiklerini söyleyen Asa, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda tüketici memnuniyetinin artırılması için ürün çeşitliliğini artırdıklarını belirtti. Satış ağlarını genişlettiklerini ifade eden Asa, Ticaret Bakanlığının 2019-2023 Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, 2022'de 1 milyar lira ciroya ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı. 
Binlerce ortakla birlikte Marmarabirlik’in geleceğini planladıklarını söyleyen Asa, Marmarabirlik’in bir taraftan alımları diğer taraftan artan satış rakamları ile geleceğe güvenle bakmaktığını ifade etti. Yakaladıkları büyüme ile bundan sonra üreticilerinin daha çok kazanacağını söyleyen Asa, üreticilerinin her şeyin en iyisini hak ettiğini ve bu doğrultuda çalıştıklarını söyledi.