Bu yıl 25 milyon dolar değerinde ihracat yapan Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik),  gerçekleştirdiği ihracatı geçen seneye göre yüzde 25 arttırmış oldu. 
Bu yıl ilk kez Güney Kore, İrlanda, Liberya ve Gabon'a da ihracat gerçekleştirildiğini belirten Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, gelecekle ilgili hedeflerinin de büyük olduğunu ifade etti.
Satış ve karlılığı artırmak için bahis siteleri çalışmaları sürdürdüklerini söyleyen Asa, bayilik yapılanmasının olmadığı ülkelere yapılan ihracın kayıtlı satışlarla birlikte 58 ülkeye 9 bin ton olduğunu belirtti. Marmarabirlik’in ihracat yaptığı ülke sayısını her geçen gün arttırdığını söyleyen Asa, zeytin ve zeytinyağı ihracatında ülkeye önemli döviz girdisi sağladıklarını aktardı. 

MARMARABİRLİK TERCİH EDİLEN BİR MARKA HALİNE GELDİ

İhracattan elde edecekleri gelirle ortaklarına daha fazla destek sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Asa, Avrupa merkezli kurulacak yapılanma ile birlikte tüketici taleplerini hızlı bir şekilde karşılamayı hedeflediklerini söyledi. İhracat yaptıkları ülkelerde Marmarabirlik’in tercih edilen bir marka haline geldiğini belirten Asa, ihracat rakamlarının 9 bin tonlara ulaşmasının bunun en güzel göstergesi olduğunu söyledi.