Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 2023 yılında üretim çarkları Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (Marmara OSB) dönecek. Bu yatırım ile 30 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Marmara OSB’nin Türkiye’nin üretim, ihracat ve istihdam merkezi olması planlanıyor. Yaklaşık 36 kamu kurum ve kuruluşlardan görüş alınarak alanı belirlenen 221 hektarlık Marmara OSB'de, yüksek teknoloji odaklı üretimler yapılacak.

“BÖLGE TEKNOLOJİ ODAKLI İHRACAT ÜSSÜ OLACAK”    

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Çay, “Üyelerimizin ihracat potansiyeli ve buraya getirecekleri yatırımların bitmesiyle yaklaşık 2 milyar dolarlık bir hacme ulaşacak. Bu da bölgenin çok yoğun şekilde teknoloji odaklı bir ihracat üssü olacağı anlamına geliyor. Bölge, 1915 Çanakkale Köprüsü, Bandırma Limanı, hızlı tren hattı, İstanbul-İzmir otoyolunun çıkış noktası olmasıyla önem kazanıyor. Kurulan fabrikaların atıkları toprağa, suya ve havaya karışmayacak. Uydu teknolojisiyle ilgili uluslararası meşhur bir kuruluşun ortaklığını yapan firmamız burada olacak. Başta enerji olmak üzere havacılık, savunma, otomotiv ve biyomedikal sektörlerinde önemli yatırımlar olacak. Buradaki 200 civarı fabrikanın tamamından, 200 hanenin bulunduğu bir mahalle kadar atık çıkacak. Kimya, deri, ağır metal gibi fabrikalar OSB'mizde bulunmayacak. Pek çok teknolojik ürünü burada göreceğiz” dedi. 

VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

"YAKLAŞIK 2 MİLYAR DOLARLIK YILLIK İHRACAT OLACAK"

Çay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: OSB'nin yüzde 90'lık kısmında kamulaştırma çalışmaları bitti. Şu an itibarıyla yüzde 96 oranında doluluk söz konusu. Yerli ve yabancı 160 yatırımcımız, teknoloji odaklı yatırımlarıyla fabrikalarının temellerini atmaya başlamamızı bekliyorlar. 2023 yılına geldiğimizde Türkiye'nin ihracatına önemli bir katkı sağlayacağız. İlk etapta 10 bin kişi, daha sonra da 30 bin kişilik bir istihdam katkısı vermiş olacağız. Şu anki üyelerimizin ihracat potansiyeli ve buraya getirecekleri yatırımların bitmesiyle yaklaşık 2 milyar dolarlık yıllık ihracat olacak. Bu da zaten bölgenin çok yoğun şekilde teknoloji odaklı bir ihracat üssü olmasını gerektiriyor." (AA)