KOCAELİ (AA) - İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi tarafından gerçekleştirilen Deniz Araçları Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı'nı (Marmara Boat Show), toplam 24 bin kişi gezdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen fuarda, sürat ve gezi tekneleri, motor yatlar, güç ekipmanları, motorlu ve yelkenli tekneler sergilendi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yapmış olduğu  açıklamada,  fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getirdi.

Toplam 24 bin kişinin ziyaret ettiği etkinliğin bölgede yapılan ilk denizcilik fuarı olduğunun altını çizen Doğusel, kente ve Türkiye ekonomisine değer katmayı amaçladıklarını aktardı..

Doğusel, "Türkiye bir deniz kenti. 8 bin 33 kilometre, bir birinden çok güzel kıyı şeridine sahibiz. Bunlardan bizim için en özeli Kocaeli'dir. Hem Karadeniz'e hem de Marmara'ya kıyısı var. Aynı zamanda Sapanca Gölü'ne sahip. Bu özelliklerinin ticari anlamda da ön plana çıkartılabilmesi için, buradaki ticari değerleri görebilmek için böyle bir organizasyon yaptık. İlgiden dolayı çok memnunuz."  şeklinde konuştu.

Fuarda en küçük teknenin fiyatının, 17 bin lira olduğuna dikkat çeken Doğusel, şöyle devam etti.

"Fuara toplam 48 firma katıldı. Bu firmaların toplam üretim alanı 100 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Üretim sistemi aynı, üretim mekanizması aynı. Bu Kocaeli'nin gücü. Çünkü Kocaeli bir sanayi kenti. Fuarda tekne, yat, uydu sistemleri, yangın sistemi firmaları var. Diğer üreticiler var. Denizcilikle ilgili ne lazımsa hepsi var. Teknesi olanın parça alabileceği, teknesini yenileyebileceği, hiç birşeyi olmayanın fikir sahibi olabileceği fuarın, kent için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bir başlangıçtır. İleride çok daha büyük, bölgesel fuarlar yapacağız."