KOCAELİ (AA) - Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu'daki kamu kurumları ile  sivil toplum kuruluşlarınca hazırlanan toplam 11 proje, Teknik Destek Programı Kapsamı'nda Doğu Marmara Kalkınma Ajansından (MARKA) destek almaya layık görüldü.

İzmit'teki MARKA Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşma yapan Genel Sekreter Mustafa Çöpoğlu, yerel ve bölgesel kalkınmayı sağlamak amacıyla 2010 senesinden beri çeşitli destek enstrümanlarıyla faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Doğrudan beşeri sermayeyi hedefleyen Teknik Destek Programı'nın bu enstrümanlardan birisi olduğunu dile getiren Çöpoğlu, böylelikle kurumların hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgede 2010 senesinden beri toplam 11 adet Teknik Destek Programı gerçekleştirildiğinin altını çizen Çöpoğlu, bölgeye yaklaşık 5 milyon lira tutarında kaynak tahsis edildiğini ve bu kaynak sayesinde toplam 575 projenin desteklendiğini ve şu ana kadar toplam 33 binden fazla kişiye eğitim verildiğini anlattı.

Konuşmalardan sonra destek almaya hak kazanan kurumların temsilcileri tarafından protokol imzalandı.

Destek almaya hak kazanan projelerin 6'sı Kocaeli, 3'ü Düzce, diğerleri ise Bolu ve Sakarya'daki kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirildi.