Antalya’nın 10., Türkiye’nin 651. Ar-Ge merkezi olan AKE Asansör Ar-Ge Merkezi, engelli, yürüyen merdiven ve asansör sistemlerinde çeşitli projeler üretiyor. 

Ar-Ge merkezi belgesi almasının ardından toplam dokuz proje yürüten ve üç projeyi hedefleri doğrultusunda tamamlayan firmanın yürüttüğü projelerinin büyük bir kısmı iç piyasada ilk defa üretimi yapılan ürünlerden oluşuyor. 

AKE Asansör, Ar-Ge merkezi ile ithalatı önleyerek yurt dışına bağımlılığı azaltmayı ve Türkiye’nin yurt dışı pazarlarda marka bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

SEKTÖRÜNÜN ÖNCÜ MARKASI OLMAYI HEDEFLİYOR
AKE Ar-Ge Merkezi, 185 metrekarelik bir alanda kurulu; simülasyon, tasarım, ürün geliştirme, süreç analizi, patent ve faydalı model araştırma, literatür tarama, doğrulama, test ve prototip üretimi gibi alt birimleri içinde barındıran bilgisayar destekli ofisi ve prototip atölyesi ile çok birimli bir yapıdan oluşuyor. 

Ar-Ge merkezi ile AKE markasını, gelecekte ulusal ve uluslararası arenada dikey ve yatay taşıma sistemleri sektörünün öncü markası haline getirmeyi amaçlayan firma, bu konudaki çalışmalarına devam ediyor. 

Firmadan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Bu zamana kadar yaptığımız işlerle, müşterilerimizin güvenini kazandık. Bu güvenin yeni projeler ve ürünlerle devamlılığını sağlamak istiyoruz. Amacımız, uluslararası pazarda daha kısa süreli terminlerle, son teknolojili ürünlerle ve rakiplerimizden daha öncü ürünler sunmaktır.”