İSTANBUL (AA) - Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ) ve Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Abdülkadir Akkuş, 2020 senesinin ekonomide çok büyük yatırımcıların, satın alma ve birleşmelerin konuşulacağı bir dönem olacağın belirterek, "Ekonomimizde yeni fırsatların gündeme geldiği bir sene bizi bekliyor." şeklinde konuştu.

Dernekten tarfından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, MARİŞ tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelerin masaya yatırıldığı buluşmaya, dernek üyelerinin dışında Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Albayraklar Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Bolat  da yer aldı.

Açıklamada görüşlerine başvurulan Abdülkadir Akkuş, 2019 senesinin Türkiye ekonomisi açısından sınavlarla dolu bir sene olduğunu belirtti.

Türkiye'nin, 2019'un ilk döneminde dünyada yaşanan olumsuzlukları kısa sürede bertaraf etmeyi başardığını dile getiren Akkuş, "Türkiye, yılın 3'üncü çeyreğinden itibaren bir toparlanma dönemine girdi. İlk yarıda gelen negatif büyüme rakamlarının ardından üçüncü çeyrekte yakalanan yüzde 0,9'luk büyüme, bunun çok açık bir kanıtı niteliğindedir." şeklinde konuştu.

Akkuş, enflasyon ve faiz oranlarındaki gerileme, kredi piyasasındaki canlanma ve öncü göstergelerdeki yukarı yönlü ivmelenmenin, ekonomik büyümenin gelecek dönemde daha da hızlanacağını gösterdiğini dile getirerek, şöyle devam etti.

"Geçtiğimiz yıllarda cari açığı giderek artan ekonomimiz, güçlü bir büyüme politikasıyla cari fazla veren bir ekonomiye dönüşmeyi başarmıştır. 2019'da hedeflenen yaklaşık yüzde 5'lik büyüme oranının yakalanabileceğine ve yıl sonunda oluşan pozitif büyüme ortamının 2020 büyümesine sirayet edeceğine inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde ekonominin hemen her sektöründe hissedilen, çok büyük atılımların yapılacağı bir süreç bizi beklemektedir. 2020'de daha büyük oranları telaffuz edeceğimize inanıyoruz. Türkiye'nin üretim gücü, sanayisi, girişimci yönüyle dünyanın dev ekonomileri ligine doğru değerli adımlar atmayı sürdüreceğine inancımız tamdır. 2020'de ekonomimizde çok büyük yatırımcıların, satın alma ve birleşmelerin konuşulacağı bir dönemi hep birlikte yaşayacağımızı şimdiden söylemek mümkün. Özetle ekonomimizde yeni fırsatların gündeme geldiği bir yıl bizi bekliyor."