Düzenlenen panelde İngiltere’nin en güçlü ticari bölgelerinin başında gelen Northern Powerhouse, büyük mühendislik, havacılık, sağlık şirketlerinin üretimlerinin yer aldığı bir bölge olarak biliniyor.
BCCT CEO’su Emrah Öz, katılımcılar devlet teşvikli projelere büyük ilgi gösterdiğini belirterek, toplantılara gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti. Bu yıl içinde İngiltere’deki yatırımcılar ve girişimcilere yönelik nitelikte etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini vurguladı.

Panele katılanlar, Birleşik Krallık Türkiye Uluslararası Ticaret Departmanı yetkilileri - DIT, BCCT Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye pazarında başarılı ihracat ve yatırım tecrübesi olan iş adamlarından “Türkiye’de İş Yapma” nın detayları hakkında doğrudan bilgi alma fırsatı buldu. Farklı sektörlerden yaklaşık otuz iş insanının katıldığı panelde, Türkiye’ye yatırım ve teşvikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Sektör uzmanları, vergi ve gümrük sistemi yetkililerinin katıldığı etkileşimli bir panelde Türkiye’de iş yapma fırsatları hakkında bilgiler aktardı.