2-7 Ekim 2018 tarihleri arasında Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD), Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde;
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB’in desteğiyle TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen MAKTEK; yoğun ilgiyle yüzleri güldürdü. 

2016’ya göre yüzde 46 oranında artan ziyaretçi ülke sayısıyla toplamda 56.526 sektör profesyonelinin ziyaret ettiği fuar, katılımcılardan tam not aldı. Ayrıca Fuar, ‘Sanayide Üreten Kadınlar Buluşması’ ve ‘MAKTEK Altın Pergel 1. Ulusal CNC Takım Tezgahı Tasarım Yarışması’na da ev sahipliği yaparak sektöre farklı bir bakış açısıyla baktığını da kanıtladı.


“Makine Üreten Makinaların Fuarı” MAKTEK Avrasya 2018 Fuarı, 2-7 Ekim tarihleri arasında sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdi. Otomotiv, havacılık, savunma, gemi ve inşaat sektörleri başta olmak üzere imalat alanında geleceği belirleyecek teknolojilerin tanıtıldığı fuarı toplam 56.526 kişi ziyaret etti.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da yoğun ziyaretçi ilgisiyle karşılaşan fuar, 2016 yılına göre yabancı ziyaretçi sayısında %52 oranında büyüme yakaladı ve birçok uluslararası ziyaretçiyi ağırlayarak bir rekora imza attı. 2016’ya göre yüzde 46 oranında artan ziyaretçi ülke sayısıyla da büyümesini sürdürülebilir kılan MAKTEK, 56.526 yerli sektör profesyonelini bir araya getirerek sektörün gelişimi için önemli iş birliklerine zemin hazırladı.

Bir sonraki MAKTEK ise, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğiyle 2020’de 5. kez yeniden yapılacak. Makine sektörünün Anadolu’daki en büyük buluşması olan MAKTEK Konya Fuarı ise 10-13 Nisan 2019 tarihleri arasında TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek. Ayrıca 9-12 Ekim 2019 tarihinde Maktek İzmir, Fuarİzmir’de ziyaretçilerine kapılarını açacak.