Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, ağır taşımacılık ve kaldırma sektöründeki gücünü yeni yatırımlarla pekiştirdi.

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

Bu kapsamda firma; 4 adet kanat taşıma dorsesi, 8 adet paletli ve mobil vinç, 12 adet ağır nakliye çekicisi, 1 adet 8 aks Lowbed dorse ve 1 adet 550 ton kapasiteli askı aparatını makina parkuruna dahil etti.

"TÜRKİYE’DEKİ EN UZUN KAPASİTELİ KANAT DORSELERİNE SAHİBİZ"

IC Transport 50 (ICT50) listesinde ekipman sayısı ve kapasitesine göre Avrupa’nın dördüncü firması konumunda bulunan firmanın Genel Müdürü Abdullah Altunkum, yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Her sene yeni yatırımlarla birlikte filolarını daha da güçlendirdiklerini ifade eden Altunkum, bu yılki büyük yatırımın bilhassa uluslararası projelerde kendilerine önemli bir rekabet avantajı sağlayacağına inandıklarını kaydetti. 

Altunkum, halihazırda RES projelerinde Türkiye’deki en uzun kapasiteli kanat dorselerine sahip olduklarına dikkati çekti.

"KAPASİTEMİZİ CİDDİ ORANDA ARTIRDIK"

Ekipmanlarıyla ilgili bilgiler veren Altunkum, 4 yeni kanat taşıma dorsesi de 69 metreye kadar açılabildiği için 80-85 metre uzunluğundaki kanatları taşıyabileceğini belirterek "Bunun yanında iki adedi 800 tonluk paletli vinç olmak üzere toplamda 8 adet paletli ve mobil vinç aldık. Bahsettiğim 800 tonluk vinçler rüzgar türbinlerinin kurulumunda kullanılıyor." dedi.

Altunkum, yeni dorse ve vinçlerle daha uzun kanatları taşımak ve daha yüksek kapasiteli türbinleri kurmak adına kapasitelerini büyük ölçüde artırdıklarını vurguladı.

"EN YÜKSEK KAPASİTELİ ASKI APARATINI DAHİL ETTİK" 

Yeni yatırımla birlikte Türkiye ve BDT ülkelerindeki en yüksek kapasiteli askı aparatını da ekipmanları arasına eklediklerini vurgulayan Altunkum, bu aparatların çok ağır ve yüksek yüklerin karayollarında taşınmasını mümkün hale getirdiğini dile getirdi.

Hareket Genel Müdürü Altunkum, 550 ton kapasiteli yeni askı aparatıyla bundan böyle çok daha ağır yükleri daha kolay bir şekilde karayollarında taşıyabileceklerini sözlerine ekledi.