Çinli yatırımcılarla yeni projeler geliştirdiklerini söyleyen BDY Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Baday, Türkiye’ye yabancı sermaye girişi ve istihdam konusunda önemli katkılar sağlamayı hedeflediklerini belirtti. 
Petgaz’ı 60 milyon dolara satın aldıklarından sonra yabancı firmaların Türkiye’ye ve şirketlerine olan ilgisinin arttığını söyleyen Baday, Türkiye'nin en büyük LPG terminaline sahip Rus kökenli Petgaz AŞ'yi satın alarak önemli bir yatırıma imza attıklarını hatırlattı. Madencilik alanında kullanılmak üzere İlk etapta 10 milyon dolarlık bir sermaye girişi için Çinli yatırımcılarla görüştüklerini ifade eden Baday, bu sayede ülke ekonomisine yabancı sermaye girişi sağlayacaklarını söyledi. 

OTOGAZ KULLANIMI BU YIL ARTACAK

EPDK ekim verilerine göre 2020’de bir önceki yıla göre otogaz kullanımının yaklaşık yüzde 7 azaldığını belirten Baday, bu yıl salgının etkilerinin azalmasıyla otogaz tüketiminin artacağını öngördüklerini aktardı. 2021’in toplam LPG satışları açısından daha iyi bir yıl olmasını beklediğini ifade eden Baday, Türkiye’de LPG piyasasının Türkiye ekonomisi ile paralel şekilde büyümeye devam edeceğini öngördüğünü ve pandemi etkilerinin azalmasıyla birlikte LPG tüketiminin de eski seviyesine gelmesi beklediğini belirtti.