Son 14 yılda, 30’u aşkın ülkeden 1.969 katılımcı firma ile birlikte 40.416 yerli ve yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuar 2016 yılında 392 katılımcı ve 9.472 profesyonel ziyaretçi ile 4 salonda gerçekleştirildi. İstikrarlı büyümesine devam ederek 2018 yılında 5 salonda birden gerçekleştirilecek olan fuarın ziyaretçi ve katılımı açısından da artış sağlaması bekleniyor.

ULUSLARARASI BİR ORGANİZASYON

Çin, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nin milli katılım gerçekleştireceği fuarda yurt dışından alım heyetleri ağırlanacak. 2016 yılında Arnavutluk, Fransa, İran, Gürcistan, Yunanistan’dan alım heyetlerini ağırlayan ve bu yıl da Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen fuarda, yabancı alım heyetleri ile katılımcı firmalar arasında önemli temaslar gerçekleştirilecek

TÜRK MADEN SEKTÖRÜ HIZLI BÜYÜMESİNE DEVAM EDİYOR

Maden sektörünün geliştirilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar son yıllarda giderek hız kazandı.. Bu faaliyetlerin etkili bir şekilde yürütülebilmesi, Türkiye’nin önümüzdeki 50 yılın hedeflerine ulaşabilmesi için emin adımlar atmasını sağalyacak. 2017 yılında verilen teşvik belgelerinin bir önceki yıla kıyasla %45 daha fazla olması ve 2018 yılında yapılan çalışmaların ne kadar faydalı olduğunu gösteriyor. Ayrıca 2019 yılında e-maden uygulamasına geçilerek maden izin süreçlerinin çok daha kısa sürede sonuçlanması amaçlanıyor.

SEKTÖRÜ PROFESYONLLERDEN DİNLEYİN

Maden Türkiye Fuarı esnasında gerçekleşecek olan seminer, sempozyum ve açık oturumlar ile sektördeki en son teknolojiler, gelişmeler, yeni düzenlemeler ve mevzuatlar ile ilgili konular konuşulacak ve değerlendirilecek. Fuar boyunca Madenciliğin Güncel Sorunları, Yerli Maden Makineleri Üretimindeki Gelişmeler, Özel Maden Kabloları, Yüksek Dayanımlı Çeliklerle Aşınma Çözümleri, Konveyör Sistemleri ve Kullanılan Materyaller, Volvo Penta Stage 5 Motorları, Ekonomik Maden Aramacılığı, Cevher Hazırlama Mühendisliği ve Çalışma Alanları, 2016-2018 Yılları Arasında Türkiye’de Yapılan Kömür Sondajlarının Çoklu Analizleri, Smart Mining konularında düzenlenecek etkinlikler ile yurtiçinden ve yurtdışından profesyoneller bir araya gelerek maden sektörünün geçmişi, bugünü ve yarınına ilişkin fikir alışverişinde bulunacaklar.

MADEN SEKTÖRÜNÜN YILI

Maden sektörünün temsilcileri 5 yıllık ihracat hedefleri arasındaki 15 milyar dolarlık maden ihracatı hedefinin yakalanması için 2018 yılının kritik olduğunu, madenlerimizin özelliklerine yönelik gerekli şartlar sağlandığında dünya ile rekabet edebilecek konuma geleceğimize dikkat çekiyor.

2018 yılının en önemli maden etkinliği olan Maden Türkiye Fuarı, gelişmelerden geri kalmamanız, sektörde verimliliği arttıracak yenilikleri takip edebilmeniz, ulusal ve uluslararası güçlü iş birlikleri kurabilmeniz için en elverişli platformu sunuyor.