Hepa Türkiye Genel Müdürü Burak Aktaş, öncelikle ihracat yeteneği bulunan KOBİ'ler olmak üzere bütün firmaların Macaristan'daki şirketlerin sağladığı ürün ve hizmetlerle Türki Cumhuriyetler, Orta Asya ve Afrika’daki ticaretlerini güçlendirerek yeni iş imkanları oluşturabileceklerini kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ STRATEJİK PARTNERLERİNDEN BİRİ"

Türkiye’de ihracat potansiyeli hacmi olan markalara katma değerli ürün, hizmet, teknoloji sağlamak ve Macaristan ihracatını desteklemek amacıyla kurulan firmanın Genel Müdürü Aktaş, iki ülke ilişkileriyle ilgili olarak "Macaristan, Türkiye’nin ihracatta en önemli stratejik partnerlerinden biri. Özellikle son yıllarda kurulan ticari ilişkiler oldukça olumlu ilerliyor ve iyi yönde seyir ediyor. Bu durum HEPA Türkiye olarak bizleri de son derece mutlu ediyor, çünkü biz bu iki ülke arasında sağlam temellere oturan bir köprüyüz. İki ülkenin ilişkileri kuvvetlendikçe biz de amaçlarımıza yaklaşıyor ve eşit oranda büyüme sağlıyoruz." diye konuştu.

HANGİ İŞ ALANLARI TALEP GÖRÜYOR?

Aktaş, Macaristan'ın oldukça zengi bir coğrafya olduğunu ifade ederek tarım ve gıda, makina-elektronik ve otomotiv, bilgi ve iletişim teknolojileri (ICT), hafif sanayi ve kimyasallar, sağlık ve tıp teknolojileri, çevre ve su teknolojilerinin bölgedeki etkisi bulunan iş alanları olduğunu söyledi.

Aktaş, söz konusu sektörlerin ülkede ve Türk firmalarına katma değer oluşturarak onları ticari anlamda büyümelerine, gelişmelerine ve dış satımlarına katkı sağlama noktasında öne çıktığını dile getirdi.

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"

AB ÜLKELERİ ARASINDA EN DÜŞÜK VERGİ ORANINA SAHİP

Macaristan’dan ürün tedarik etmek isteyen Türk firmalarına güvenilir tedarikçilerin bulunmasında rol üstlenen Hepa Türkiye; ortak projelerle farklı pazarlara açılmaları konusunda her iki ülkenin Eximbank’ı ile yakın iş birliği içinde ve projelere fon sağlanması konusunda Eximbank devreye girebiliyor.

Toplam 510 milyon nüfuslu bir pazara açılan kapı olan ülke; gelişmiş teknik altyapı, yatırımcılar için cazip teşvik sistemi, Avrupa’daki stratejik konumu, açık ekonomi ve yatırım odaklı dış politika, nitelikli insan kaynağı, AB içerisinde yüzde 9 ile en düşük kurumlar vergisi, AB, BM, OECD, WTÖ, NATO, IMF, Avrupa Komisyonu’na üye olması yönleriyle büyük bir avantaja sahip.

Hepa’nın 2022'de bilhassa tarım ve tarım teknolojisi, sağlık teknolojisi, bilişim, atık su yönetimi, ışıklandırma, Ar-Ge hizmetleri sektörlerine yönelik çalışmaları sürüyor.