KOCAELİ (AA) - Logo Yazılım öncülüğünde, Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Atölye Vizyon'un destekleriyle hayata geçirilen "Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi" kapılarını açtı.

Logo Yazılım'ın Gebze kampüsünde, çocuklara eğlenceli metotlarla kod yazmayı öğretmek maksadıyla hayata geçirilen atölyenin açılışında söz alan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, eğitimin birinci öncelik olduğuna dikkat çekerek, "Logo Yazılım'ın eğitime katkısını önemsiyorum." şeklinde konuştu.

Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı olan Tuğrul Tekbulut da BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bulunan nitelikli eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve insana yakışır iş ve ekonomik büyüme maddelerine büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Topluma karşı sorumluluklarının farkında olarak yarınların yazılımcılarına ilham ve destek olmak maksadıyla atölyeyi açtıklarını aktaran Tekbulut, "Bu atölyelerimizi iş ortaklarımız ve Logo ekosisteminin de gücünü alarak, tüm Türkiye'ye yaymayı arzu ediyoruz. Logo Yazılım olarak eğitime verdiğimiz desteği artırarak devam etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Çocuklara eğlenceli metotlarla kod yazmayı öğretmeyi amaçlayan "Logo Geleceği Yazanlar Atölyesi" projesi, aynı zamanda onların mekanik yeteneklerini ve analitik becerilerini geliştirerek gelecekteki yaşamlarına da bugünden dokunmayı planlıyor.

8-10 yaş arasındaki çocuklara robotik kodlama konusunda 32 hafta süresince verilecek eğitimlerin sonunda, çocukların hayal gücünü somutlaştırarak oluşturacakları eserler sergilenecek.