Otomotivden, elektrik, inşaat ve gıdaya birçok sektöre kompozit yarı mamul ürün tasarlayıp üreten Literatür Kimya,  savunma ve havacılık sektörüne odaklandı. 
Mevcut alanları dışında, savunma ve havacılık sektörüne odaklanmak istediklerini belirten Literatür Kimya Kurucu Ortağı ve Operasyonlardan Sorumlu Başkanı Özlem Ural, taşımacılık ve ulaştırma sektörlerinde, malzemenin hafiflemesinin önemli olduğunu ve bu alanda kompozit ürünlerin öne çıktığını söyledi. 
Metallerin yüksek yoğunluğuna alternatif olan ve kullanıldığı ürünü hafifleten kompozitin, bu nedenle, daha ekonomik operasyon için hafiflemeye ihtiyacı olan ağır ticari araçlar ve otomotivde kompozitin tercih edildiğini ifade eden Ural, uzay, havacılık, savunma sanayii gibi alanlarda da stratejik bir ürün olduğunu kaydetti.  Yeni dönemde savunam ve havacılık sektörüne yönelik üretime daha fazla ağırlık vereceklerini aktaran Ural, bu nedenle yılın 3’üncü çeyreğinde karbon elyafta kapasiteyi artıracaklarını belirtti. 

HAMMADDE SIKINTISINI AŞTILAR

Pandemiden dolayı tüm dünyada bir hammadde sıkıntısı bulunduğuna dikkat çeken Ural, özellikle plastik ve metal sektöründe yaşanan temin, termin ve fiyat konularındaki problemleri alternatif kompozit SMC & BMC hammaddesi ile formülleri tasarlayarak aştıklarını söyledi.
2019 yılında karbon elyaf ile SMC üretimine başladıklarını hatırlatan Ural,  aynı sektörde hizmet veren firmalara da konuyla ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptıklarını söyledi. Karbon elyaf pazarının 2029 yılında 13.3 milyar dolara çıkmasının beklendiğini belirten Ural, bu bilgilendirmelerde de, Türkiye’deki hammadde üreticilerinin klasik şehir mobilyaları dışında, bu sektöre göz atması gerektiğini ve gelişen teknoloji ile yenilikçi malzemelerin çalışmalarına başlanması gerektiğini aktardıklarını vurguladı. 
Ağır ticari araçlar ve otobüsler için gövde parçalarında kullanılan ithal ürünlerin ikamesi için çalışmaları tamamladıklarını ve müşteri onaylarını beklediklerini aktaran  Ural, bu ürünle ithalatın önünü kesmek istediklerini söyledi.