Lineadecor, 2020'yi ihracat artışıyla tamamladı. Başta Avrupa ve Amerika olmak üzere dünyanın birçok bölgesinden son dönemde yoğun şekilde talep aldıklarını söyleyen Lineadecor Genel Müdürü Zeynep Ecemiş, TÜİK ve Trademap verilerine göre geçen yıl mutfak mobilyası ihracatının dünyada yüzde 38, Türkiye'nin yaptığı ihracatın ise yüzde 16 oranında düştüğünü belirtti. Lineadecor’un ihracat pazar payının 2020 yılında yüzde 10'luk artışla yüzde 30 bandına geldiğini aktaran Ecemiş, Mutfak mobilyasında kaliteli ve özgün tasarımlı ürünlere olan talebin pandemiye rağmen 2021'de de devam ettiğini söyledi. 
Geliştirdikleri ürünleri ABD, Suudi Arabistan, Irak, Azerbaycan, Pakistan ve KKTC pazarlarında tüketicilerle buluştuklarını vurgulayan Ecemiş, Lineadecor mutfaklarının Orta ve Yakın Doğu’dan Avrupa ve Amerika’ya kadar birçok ülkede prestijli projelerde yer aldığını söyledi. 

YENİ PAZARLARA AÇILACAKLAR

KKTC, Dubai, Katar ve Pakistan pazarlarında ise proje satışlarına yöneldiklerini belirten Ecemiş, 2021 yılı ortalarında ise Irak ve Azerbaycan’da yeni mağazalar açacaklarını ifade etti. Bu yıl yeni pazarlara gireceklerini de belirten Ecemiş, Avrupa, Körfez Ülkeleri ve Amerika’dan bayilik ve proje taleplernin arttığını söyledi.