Bakan Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "Libya'nın kalkınma sürecine Türk müteahhitlerin verdiği katkıların sürmesini arzuluyoruz. Yaşanmakta olan sorunların, Libyalı işverenler ve Türk firmaları arasında, proje bazlı olarak birebir görüşerek çözüme kavuşturulması uygun olan yöntem ve önemli. Bu anlamda görüşmelerin en kısa sürede başlamasını beklemekteyiz." İfadelerini kullandı.
Toplantıya; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK),Türkiye Müteahhitler Birliği,Türkiye-Libya İş Konseyi, Türkiye Bankalar Birliği, Libya'da İş Yapan Müteahhitler Birliği dışında, konut ve altyapı projeleri ile ulaştırma projeleri uygulama kurumları, Libya Sayıştayı, İdari Merkezlerin Geliştirilmesi Kurumu (ODAC) gibi Libya'nın üstyapı ve alt ve projelerini yürütmekte olan işveren idarelerinin temsilcileri katıldı.

ÖNCELİKLİ OLAN YARIM KALAN PROJELERİN TAMAMLANMASI 
Bakan Pekcan, 1,9 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşıldığını belirterek “Yarım kalan projelerde bir an önce işbaşı yapılması önceliklidir. Türk firmalarının katkılarının devamlılığını arzuluyoruz. Bu anlamda iki taraf arasında karşılıklı görüşmelerin başlamasını beklemekteyiz.” İfadelerini kullandı.

TÜRK FİRMALARIN LİBYA'DAKİ DURUMU...

Libya adına, Planlama Bakanı el-Cuheymi  ise konuşmasında; “iki ülke arasındaki ilişkilerin, her alanda geliştirilmesine önem veriyoruz, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin özellikle alt yapının yeniden inşası için kapsamlı bir plan hazırlamaktadır. Bu anlamda, Türk firmaların geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu çalışmalarda yer almasını önemsiyor ve istiyoruz. Ve geçmişten kaynaklanan sorunların işveren ve firma, idare arası görüşmeler ile aşılabilmesi konusunda hemfikiriz.” dedi.
Ortak Çalışma Grubunca, toplantının sonunda Türk firmaların Libya'da yarım kalan projelerinin devamına yönelik çalışılması konusunda oluşan fikir birliği çerçevesinde, görüşmelerin başlatılmasına yönelik niyet beyanını içeren bir tutanak imzalandı.