Lezita, Türkiye’den yapılan toplam piliç eti ve sakatatı ihracatının yüzde 5 arttığı 2021 yılının ilk 5 aylık döneminde aynı ürün grubunda yüzde 74’lük ihracat artışıyla öne çıktı. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Lezita Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Abalıoğlu, “Tam kapasite ile çalışan İzmir tesisimize ek olarak şimdi Kahramanmaraş’ta 200 bin metrekarelik alanda et entegre üretim tesisi yatırımımızı hayata geçiriyoruz. Tesisimiz ilk aşamada 150 bin ton/yıl piliç eti, 35 bin ton/yıl ileri işlenmiş üretim kapasitesi ile üretim yapacak. İkinci aşama yatırımlar ile toplamda 300 bin ton/yıl piliç eti, 75 bin ton/yıl işlenmiş üretim kapasitesine ulaşmayı planlıyoruz” dedi. 

130 MİLYON AVRO YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLECEK 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Lezita Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Abalıoğlu, "Tam kapasite ile çalışan İzmir tesisimize ek olarak şimdi Kahramanmaraş’ta 200 bin metrekarelik alanda et entegre üretim tesisi yatırımımızı hayata geçiriyoruz. Tesisimiz ilk aşamada yılda 150 bin ton piliç eti, yılda 35 bin ton ileri işlenmiş üretim gerçekleştirecek. Kahramanmaraş’ta et entegre üretim tesisine ek olarak aynı bölgede 90 bin metrekarelik alanda Broiler yem fabrikası ve 80 bin metrekarelik alanda Kuluçkahane tesisini hizmete alacağız. Bir diğer yatırımımızı ise Niğde’de gerçekleştireceğiz. Toplam 130 milyon avro yatırım bedeliyle 400 bin metrekarelik damızlık kümesi kurulacak. Bu yatırımların hem ülkemize ivme kazandırmasını hem de ekonomimize katkı sağlamamızı temenni ediyoruz” dedi. 

“ÜRETİM KAPASİTEMİZİ İKİ KATINA ÇIKARACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, “Yeni üretim tesisimizle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki bayilere ürün sevkiyatını kolaylaştırmayı, ayrıca nakliye maliyetini de azaltmayı hedefliyoruz. İzmir Kemalpaşa’daki üretim tesisimiz tam kapasite üretimini sürdürüyor. Lezita olarak hem iç hem de dış pazardaki talebi karşılamak amacıyla kesintisiz olarak karşılayabilmek için yeni üretim tesisimizi hayata geçirdik. Tesis, ihracat pazarlarından Orta Doğu ülkelerine olan yakınlığı ile de avantaj sağlıyor. Mevcut tesisimiz ve aynı kapasitedeki yeni tesis ile üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız. Lezita Kahramanmaraş tesisimiz ile bölgede doğrudan 3 binden fazla, dolaylı olarak ise on binlerce kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz." dedi. (AA)