İSTANBUL (AA) - Kuveyt Türk, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen, altın veren ATM, altın günleri, altın hesapları, gibi erstrümanlarda Kuveyt Türk, altına dayalı kira sertifikasına aracılık edecek.
Uygulama ile 21 Ocak- 1 Şubat arasında altınlarını Kuveyt Türk şubelerine getirenler, altına dayalı kira sertifikasının yıllık yüzde 2,40 kâr oranından vergisiz olarak yararlanabilecekler.

YASTIK ALTINDAKİ ALTININ DEĞERİ NE?

Genel Müdürü Ufuk Uyan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın başlattığı altına dayalı kira sertifikasının ekonomiye ve altın sahipleri açısından önemini analtarak, “Türkiye'de, 2 bin 200 ton altının yastık altında olduğu hesaplanıyor ve 100 milyar dolar olarak tahmin edilen altınların, ekonomiye kazandırılması, Türkiye ekonomisinin kalkınmasında çok önemli rol oynayacaktır. Halkımız, sisteme alınan altına dayalı kira sertifikası sistemi ile altınlarını güvence altına alırken, tasarruflarından da gelir elde edebilecekler.

TALEP TARİHLERİ NE ZAMAN?

21 Ocak ila 1 Şubat 2019 arasında altınlarını Kuveyt Türk şubelerine getirenler, altına dayalı kira sertifikasının yıllık yüzde 2,40 kâr oranından vergisiz olarak yararlanabilecek.

Altına dayalı kira sertifikası için kabul edilen altınlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmekte. Bu altınlar şu şekilde sıralanıyor: "Külçe, Cumhuriyet altınları, uygun şartları sağlayan 22 ve 24 ayar altınlar. Gerekli şartları karşılaması, sisteme kabul ediliyor. Değerlendirmeye alınırken, kanca gibi değersiz kısımlar ayıklanarak, yatırımcının rızası halinde kalan altın değerlendiriliyor."