Yıldırım, diğer finansal kuruluşlardan farklı olarak kendilerinin doğrudan finansmanın yanı sıra sigorta enstrümanı ve sigortaya bağlı ürünleri kullanabildiklerine işaret ederek, "Önümüzdeki dönemin en önemli ürünü, ihracat sigortası alanında biraz daha büyümek, ihracatçılarımızın neredeyse tamamının sigortalı hale gelmesini sağlamak olacak. Bunun maliyeti çok düşük” dedi.

Yıldırım, kur riskine karşı ihracatçı şirketlerin kendisini koruması için teşvik edici veya zorlayıcı düzenlemelere gidilmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, şunları ifade etti:
"İhracatçılarımız açısından bunun en son noktası, 'kendini kur riskinden korumayanlara exim destek vermesin'dir. Önümüzdeki dönemde bunun da yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Henüz burada bir adım atmadık ama çalışıyoruz. Trafikte ani hareket, kaza sebebidir. İhracatçılarımızı böyle çok ani dönüşlerde şaşırtmamamız veya onları zorlamamamız gerekir ama yaptığımız toplantılarda artık bunu da dile getirmeye başladık. Eninde sonunda 'kur riskine karşı korunmayan ya da sigorta yapmayan şirketleri Eximbank artık desteklemeyecek' fikrini, Türk Eximbank olarak bir bütün olduğumuz ihracatçılarımızla konuşarak yapmamız lazım. Onların da benzer düşüncede olduklarını ben görüyorum. Bundan sonraki toplantılarda bunu biraz daha dillendireceğiz."