Yıldız Holding iştiraki Kümaş Manyezit firmasının OYAK Grubu'nun bünyesinde bulunan Erdemir'e satışı için anlaşma imzalandı. 

İŞLETME DEĞERİ, 340 MİLYON ABD DOLAR

Gözde Girişim'in Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yaptığı açıklamada, 340 milyon ABD doları işletme değeri üzerinden yapılan anlaşmanın ardından yasal onayların alınmasıyla beraber hisse devrinin gerçekleşeceği bildirildi.

Açıklamada, yüzde 49’u Yıldız Holding A.Ş.’ye, yüzde 51’i ise Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye ait olan Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.'nin toplam sermayesinin yüzde 100’ünün ilgili yasal onaylar alındıktan sonra Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’ye, 340 milyon ABD doları işletme değeri üzerinden devri için anlaşmanın imzalandığı yer aldı.

Ayrıca söz konusu süreçte, Ünlü & Co'nun, Yıldız Holding ve Gözde Girişim’e münhasır finansal danışmanlık hizmeti sunduğu da belirtildi.

"YILDIZ HOLDİNG BÜNYESİNDE BÜYÜK DEĞER KAZANDI"

Yıldız Holding CEO’su Mehmet Tütüncü, Kümaş Manyezit’in Erdemir’e satışıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Tütüncü, ana faaliyet alanları gıda ve perakende yoğunlaşarak büyüme stratejilerini sürdürdüklerini,  girişim sermayesi şirketleri Gözde Girişim aracılığıyla farklı sektörlerdeki yatırımlara devam ettiklerini dile getirdi.

Gözde Girişim tarafından 2012'de satın alınan Kümaş'ın bünyelerinde bulunduğu süre içerisinde büyük değer kazandığının altını çizen Tütüncü, "Dünya genelindeki kriptokristalin manyezit cevherinin yaklaşık yüzde 20’sine tek başına sahip olan Kümaş Manyezit, pandemiye rağmen 2020 yılında da faaliyetlerini kesintisiz sürdürdü. Daha önce ithal edilen yüzde 98 magnezyum oksit (MgO) içerikli fused manyezitin yüzde 100’ünü kendisi üretebilir hale gelen Kümaş, toplam satış miktarını 2020’de bir önceki yıla göre yüzde 14 artırmayı başararak Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladı. Bugün verimliliği ve karlılığı son derece yüksek seviyeye ulaşan Kümaş'ı daha da büyük değer kazanmış bir şirket olarak devrediyoruz." ifadelerini kullandı.

Tütüncü, Erdemir bünyesinde şirketin başarılarının artarak sürmesi dileğinde bulunarak sözlerini tamamladı.