Kısa adı KUDAKA olan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Bayburt, Erzincan ve Erzurum’da desteklenen yatırımlar sayesinde 2 bin kişilik istihdam sağlanması amaçlanıyor.

Builder.ai ve KOMÜNİTE ORTAKLIK KURDUĞUNU DUYURDU Builder.ai ve KOMÜNİTE ORTAKLIK KURDUĞUNU DUYURDU

Ajansın hizmet binasında düzenlenen toplantıda konu hakkında konuşan KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, 2021 yılında verdikleri destekleri artırdıklarını, bölgede yer alan aktörlerin kullanımına sunulan desteklerin 2022’de de devam edeceğini belirtti.

“138 PROJEYE 147 MİLYON TL DESTEK VERDİK”

Geçtiğimiz yılki çalışmalarıyla ilgi bilgiler veren Güven, “Ajans olarak verdiğimiz mali ve teknik desteklerin yanında yatırımcıların dikkatine sunmak, bölgenin potansiyelini canlandırmak amacıyla 16 farklı fizibilite ve ülke raporu hazırladık. Ayrıca bölgemizin yatırım imkanlarını, turizm altyapısını, potansiyelini ve coğrafi işaret almış yöresel ürünlerini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla da çeşitli etkinlikler düzenledik.” dedi.

Geride kalan senede 138 projeye yaklaşık 147 milyon TL’lik destek verdiklerini, toplam yatırım tutarının 230 milyon TL’yi geçtiğini ifade eden Güven, yatırımların tamamlanmasıyla beraber en az 2 bin kişiye iş imkanının sağlanmasının öngörüldüğü vurguladı.

“YATIRIMCILARIN ERZURUM’A YOĞUN İLGİSİ VAR”

Güven, 2022’yi başarılı bir olmasını beklediklerini, Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nde öne çıkan alanlarda desteklerini sürdüreceklerini dile getirerek et, süt, arıcılık, turizm gibi doğal kaynakların Türk ekonomisine kazandırılması hedefiyle destek vereceklerini söyledi.

Dadaşlar diyarı Erzurum ile ilgili yatırımcı ilgisine değinen Güven, bilhassa istihdam oluşturan sektörler çerçevesinde ile ciddi bir ilginin olduğuna dikkat çekti.

Şehrin Çat, Karayazı ve Oltu ilçelerinde yatırım yapmak isteyenlerin olduğunu, yüzlerce kişiye istihdam sağlanmasının planlandığını kaydeden Güven, “Tekstil ve ayakkabının yanı sıra termal seracılığa ilgi çok yüksek. Özel sektörün şu anda ilgisinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu desteklemelerle bölgedeki istihdam sorununun çok önemli ölçüde azalacağını düşünüyorum.” diyerek sözlerini noktaladı. (AA)