Kocaeli Sanayi Odası (KSO) tarafından, Marmara Bölgesi'ndeki başarılı sanayi kuruluşlarının ödüllendirilmesi ve tanıtımlarına katkı sağlanması amacı ile bu sene 14'üncüsü düzenlenen "Sektörel Performans Değerlendirme" organizasyonunda dereceye giren firmalar ödüllerini aldı.

KARBON ÖLÇÜMLERİ DE DEĞERLENDİRİLECEK

Ödül töreninde konuşan Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Kocaeli'nin Türkiye'de yıldızı parlak, ihracatta ikinci sırada olan ve sanayi gelir düzeyi yüksek bir şehir olduğuna işaret ederek, Valilik olarak iş insanlarına destek olmaya devam edeceklerini ifade ederek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Ulusoy'dan sonra söz alan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise, TOBB olarak geçmişte gelir vergisi ve ihracat rekortmenlerini ödüllendirdiklerini hatırlatarak bu organizasyonu biraz farklılaştırarak sektörel performansa dönüştürdüklerini ve bu yıl 14'üncüsünü verdiklerini dile getirdi.

Şirketleri "istihdam", "verimlilik", "markalaşma ve yenilikçilik", "dış ticaret",  "çalışanların geliştirilmesi ve bilinçlendirilmesi",  "finansal sonuçlar" ve "topluma katkı ve çevre" olmak üzere 7 kategoride, "360 derece" değerlendirdiklerini belirten Zeytinoğlu, 2022'den itibaren  "karbon ölçümlerinin yaptırılması ve doğrulanması" başlığını da "topluma katkı ve çevre" kriterinde değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.

BÜYÜK ÖDÜLLER SİSTEM TEKNİK VE NUH ÇİMENTO'NUN OLDU

Organizasyonun 2008 ve 2009 senelerinde 10 sektörde ve yalnızca Kocaeli bölgesinde gerçekleştirildiğini, 2010 yılı itibarıyla Doğu Marmara’ya, 2015 yılı itibarıyla da Marmara Bölgesi'ne açıldığını anımsatan Zeytinoğlu, ödül etkinliğini Türkiye genelinde düzenlenmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

Programda, dereceye giren 24 işletmenin temsilcilerine KOBİ ile Büyük Ölçekli Kuruluş Ödülü verildi. Bu seneki Büyük Ödül, KOBİ alanında Sistem Teknik Sanayi Fırınları AŞ'nin, Büyük Ölçekli Kuruluş alanında ise Nuh Çimento Sanayi AŞ'nin oldu. (AA)