GAZİANTEP (AA) - Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye'nin, 2-3 saatlik mesafede 1,5 milyarın üzerinde nüfusa sahip olan, 20 trilyon doların üzerinde milli gelire sahip bir coğrafyada yer aldığına dikkat çekerek, böylesine kilit bir ülkenin, bu dinamik nüfus yapısıyla, bu kadim coğrafyada zorlukların üstesinden geleceğine inandığını söyledi.

Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) mayıs ayında düzenlediği meclis toplantısında konuşan Bali, İş Bankasının çalışma anlayışının sıkıntılı günleri paylaşma odaklı olduğunu dile getirdi.

Gaziantep' ilinin de sıkıntılı süreçlerde moral düzelten bir kent olduğunu vurgulayan Bali,  böyle  zamanlarda üreten, satan, ticaret yapan yerlerle daha fazla içli dışlı olmak gerektiğini söyledi.
Türkiye'nin hızlı büyümesinin şart olduğunu vurgulayan Bali,  her sene ülkemizde 800 binin üzerinde insanın iş gücüne katıldığını hatırlattı. İşsizliği aynı seviyede tutmak için dahi her sene 800 bin yeni iş yaratılması gerektiğine dikkat çeken Bali, son 10 senede bir kısım Avrupa ülkesinin nüfusundan  bile fazla, 7 milyonun üzerinde yeni iş olanağı yaratılsa da  işsizliğin aşağıya çekilemediğine dikkat çekti.