İSTANBUL (AA) - Allianz Yönetim Kurulu Başkanı ve eski Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, “Kriz ortamında yapılabilecek en büyük hata kısa vadeye odaklanmaktır. Ben kariyerimde bunun çok örneklerini gördüm. Yetenek havuzunu beslemekten vazgeçmek veya çağın teknolojilerine yatırım yapmaya ara vermek… Bunlar çok kötü şeyler. Bunu yapmayalım. Çünkü yıkıcı teknolojilerin dönüştüreceği bir gelecek bizi bekliyor.” dedi

Symes, iş ve teknoloji dünyasını bir araya getiren smartcon İstanbul Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaptı.

Burada, Türkiye ekonomisinin içinden geçtiği çalkantılı dönemden güçlenerek çıkabileceğini ifade eden Symes, “Adına ne dersek diyelim, kriz, çalkantı, resesyon… Bu dönem, kötü dönemler oldukça zordur ama doğru stratejiyle atlatılabilir. Hatta bu dönemden çok daha güçlü çıkabileceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

Kendisinin 58 yaşında olduğunu aktaran Symes, 30 yılı aşan iş hayatı boyunca pek çok zor dönemi yaşadığını anlattı. Türkiye ekonomisi paydaşlarının geleceği düşünmekten ve buna göre plan yapmaktan vazgeçmemesi gerektiğini anlatan Symes, şöyle konuştu:

“Bu ay yayınlanan OECD tahminleri 15-20 yılda işlerin ortalama yüzde 14’ünün yüksek otomasyon riski altında olduğuna işaret ediyor. Yani politika yapıcıların, şirketlerin, şirket yöneticilerinin esnek, ileriye dönük ve entegre süreçlere açık olmaları gerekiyor. Yep yeni bir gelecek hepimizi bekliyor. Başka bir örnek üzerinden de düşünmenizi isterim. Bugün size, 'Şirketlerinizin en kritik varlığı nedir?' diye sorsam eminim birçoğunuz data ve müşteri diyeceksiniz. Oysa finansal raporlarınız eski yöntemde sizin fiziki varlıklarınızı, aktiflerinizi gösteriyor. Dolayısıyla ‘gerçek değer nerede’ sorusu son derece önemli.”