İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Kristal Baret Ödülleri’nin inovasyon kategorisinde ödül alan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), ödüle layık görülen tek sendika oldu. 

ÇEİS’in ödül almasını sağlayan İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi Çimento Sektörü İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi’nde (ÇİSİEM), iş kazasını aynen deneyimleme imkanı sağlayan sanal gerçeklik uygulamasının yanı sıra sektör çalışanlarına üst düzey teknik ve akredite İSG eğitimleri ve uygulamaları sunuluyor.  

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİM MERKEZİ 1,5 MİLYON TL’YE MAL OLDU

ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan, ÇİSİEM’in yaklaşık 1,5 milyon TL yatırımla kurulduğunu ve sektörün sıfır iş kazası vizyonu doğrultusunda yaptıkları en büyük ve en önemli yatırımlardan biri olduğunu vurguladı. 

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği merkezi sahibi ilk işveren sendikası olduklarının altını çizen Şardan, sektör çalışanlarına eğitimler sundukları merkezlerinde öncelikli olarak mavi yaka çalışanları olmak kaydıyla yılda 3 bin çalışana ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

İŞ KAZALARINDA AZALMA GÖRÜLÜYOR

Şardan, son 10 yılda çalışan sayısının yüzde 40 civarı, klinker üretim kapasitesinin ise yüzde 90 arttığını belirtti. 

Söz konusu artışa karşın iş kazalarına yönelik uluslararası mukayeselerde kullanılan kaza sıklık oranında yüzde 20, kaza ağırlık oranında da yaklaşık yüzde 70 oranında bir düşüş elde ettiklerini kaydeden Şardan, başarının İSG alanında yürüttükleri çalışmaların neticesi olduğunu söyledi.

ÇİSİEM, SANAL GERÇEKLİK İLE DENEYİM KAZANDIRIYOR

ÇİSİEM’de geliştirilen sanal gerçeklik uygulaması ile riskli anların simülasyonu yapılarak çalışanlara deneyim kazanmaları sağlanıyor. 

Türkiye’nin İSG alanında sayılı dijital merkezlerinden olması amaçlanan ÇİSİEM, Endüstri 4.0 odaklı teknolojik altyapısı, katılımcılığı ön planda tutan eğitim modeli ve çalışma ortamını olduğu gibi gösteren teknik eğitim uygulama alanları ile farklılaşıyor.