The Kraft Heinz Company, Kibar Holding bünyesinde bulunan Assan Gıda firmasını satın almak üzere, Holding ile yaklaşık 100 milyon dolarlık anlaşmaya vardı.

Şirketin satın alınması, Kraft Heinz’a perakende ve ev dışı tüketim sektörlerinde Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki operasyonlarını güçlendirme olanağı tanıyor.

"LEZZET GELİŞTİRME PLATFORMUMUZU GENİŞLETME İMKANI VERECEK"

Söz konusu satın alma hakkında görüşlerini paylaşan Kraft Heinz Uluslararası Bölge Başkanı Rafael Oliveira, girişimlerinin lezzet geliştirme odaklı uluslararası büyüme stratejilerini hızlandırmak adına önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Oliveira, "İnanıyoruz ki, Assan'ın yenilikçi sos ve domates ürün portföyüne ek olarak büyüyen ev dışı tüketim sektöründeki geniş dağıtım ağı ve başarılı ekibiyle, Kraft Heinz’a, Türkiye’deki Heinz markasını büyütme ve firmanın küresel ölçeği ve büyüme hızıyla birleşerek uluslararası lezzet geliştirme platformumuzu daha da genişletme imkanı sunacaktır." şeklinde konuştu.

YILIN İKİNCİ YARISINDA TAMAMLANACAK

Perakende ve ev dışı tüketim sektöründe hızla büyüyen, merkezi İstanbul'da bulunan, Balıkesir ve İzmir’de sos üretim tesisleri olan Assan Foods, 2019 yılından bu yana Kraft Heinz’ın sertifikalı üretici ortağıydı.

Anlaşmanın, Rekabet Kurumu'nun onayının ardından 2021’in ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.