TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Başkanı Ahmet Pura, kozmetik, kişisel bakım ve hijyenik ürün sektöründe ithalatın düşüp ihracatın arttığını söyleyerek "2019 kozmetik, kişisel bakım ve hijyenik ürünlerde 35,2 milyar lira ciro ile kapandı. 2020'de ise bu rakam 42,2 milyar liraya ulaşacak."  şeklinde konuştu.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasından (TSO) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Türkiye Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayi Meclisi Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Pura başkanlığında, Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay'ın da aralarında bulunduğu kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılımıyla video konferans yöntemiyle düzenlendi.

Pura, toplantıda yapmış olduğu konuşmada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ilk 2 ayında perakendecilerin ve tüketicilerin ürünleri aşırı stoklamaları sebebiyle sektörün farklı büyüme rakamları gösterdiğini  dile getirdi.

Sektörün temmuz ve ağustosta normal seyrine döndüğünü dile getiren Pura, "2019 kozmetik, kişisel bakım ve hijyenik ürünlerde 35,2 milyar lira ciro ile kapandı. 2020'de ise bu rakam 42,2 milyar liraya ulaşacak. Sektördeki ithalat yüzde 2 düşerken, ihracat rakamlarının ise yüzde 8 artması memnuniyet verici." şeklinde konuştu.

Tekirdağ TSO Başkanı Günay ise salgın boyunca halk sağlığı için oldukça önem taşıyan kozmetik ve temizlik ürünleri sektörünün her sorununun yakından takibinin sağlandığını söyledi.