Abdi İbrahim, Covid-19 aşılarını en üst standartlarda üretebilme kapasitesine sahip olduğunu gösteren aşı üretim ve dolum yapma üretim izin belgesini Sağlık Bakanlığı'ndan aldığını duyurdu. 

"YETERLİLİĞİMİZ, BİR KEZ DAHA TESCİL EDİLDİ"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen incelemeler ve denetimler neticesinde firmalarına mRNA bazlı aşılar ile inaktif aşıları üretim ve dolum yapma onayının verildiğini belirtti. 

Barut, "Sağlık Bakanlığı’ndan 2020 Aralık ayında mRNA bazlı veya inaktif aşılar için beşerî aşı üretim ve dolum yapma izin belgesini aldık. Aşı üretim ve dolumu için hem altyapınızın hem de kalite sistemlerinizin yüksek düzeyde olması gerekiyor. Bakanlığın yapmış olduğu denetimler sonucu verilen bu izinle, AbdiBio tesisimiz ve aşı üretim konusunda yeterliliğimiz bir kez daha tescillenmiş oldu." şeklinde konuştu.

"YÜKSEK DÜZEYDE OLDUĞUNU KANITLADIK"

Koronavirüs ile mücadele konusunda çözümün parçası olmak amacıyla Ar-Ge ve üretim güçlerini, sektördeki yetkinlik, uzmanlık ve deneyimlerini Türk tıp dünyasının ve hastaların hizmetine verdiklerini kaydeden Barut, zorlu süreçte toplumun ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak kendilerinden beklenen katkıyı en üst düzeyde sunmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Uluslararası aşı çalışmalarını yakından takip ettiklerini, aşı alternatiflerinin tesislerinde üretilmesi noktasında Bakanlığa başvurduklarını ifade eden Barut, incelemeler neticesinde BioNTech ve Moderna tarafından üretilen mRNA bazlı biyoteknolojik aşıların yanı sıra Rus ve Çinli şirketlerce üretilen inaktif aşıların üretim ve dolumu için izin belgesini aldıklarını ve böylece altyapılarının ve kalite sistemlerinin yüksek düzeyde olduğunu kanıtladıklarının altını çizdi.

"20 MİLYON AŞI ÜRETEBİLECEK KAPASİTEYE SAHİBİZ"

Barut, sözlerini şöyle tamamladı: 

"İlaç sektörünün geleceği olarak gördüğümüz ve stratejik olarak çok önem verdiğimiz biyoteknolojiye kayda değer yatırımlar yaptık. 2018'de tamamladığımız biyoteknolojik ilaç üretim tesisimiz AbdiBio atmış olduğunuz en önemli adımdır. Aşı üretimi de dahil olmak üzere biyoteknoloji alanına yaptığımız tüm yatırımlarımızın amacı; ülkemizi biyoteknolojik ilaçların üretiminde bir üretim üssü haline getirmek ve bu stratejik alanda Türkiye’yi söz sahibi olan ülkelerden birisi yapmaktır. Şirket olarak, şu anda 20 milyon aşıyı üretebilecek kapasitedeyiz. Covid-19 aşısının daha fazla miktarda üretimi için ek yatırım yapılması gerekirse, bunu da kısa süre içinde yapmaya hazırız."