ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın nezaretinde KOSGEB ve DOĞTAŞ Kelebek Mobilya Sanayi ve Ticaret AŞ arasında kadın istihdamına yönelik bir iş birliği protokolü gerçekleştirildi.

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, bakanlıktaki imza töreni sırasında yaptığı konuşmada, protokolün özellikle kadın girişimcilerin iş sahibi olmalarının önünü açacak kamu-özel sektör iş birliğiyle hazırlanmış yeni bir iş modeli olduğunu belirtti.

KOSGEB olarak yeni iş kuran girişimcilere eğitim verdiklerini hatırlatan Uzkurt, bunu uzaktan eğitim modülüyle daha kolay, zaman ve mekan kısıtı olmadan vermeye başladıklarını, 150 bin civarında girişimci adayının da halen eğitim aldığını aktardı.

Uzkurt, DOĞTAŞ'ın istihdam edeceği ve bayilik vereceği kadın girişimcilerin KOSGEB eğitimleri alarak, Girişimcilik Desteği Programı'na müracaatta bulunacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bayilik alacaklara KOSGEB ve DOĞTAŞ'ın iş birliğiyle karar verilecek. Protokolle kadın girişimciler hem KOSGEB'in nitelikli istihdam desteğinden hem de DOĞTAŞ'ın bayilerine verdiği diğer imkanlardan yararlanmış olacaklar. Kadın girişimcilerin önünü açmak, onlara yeni iş imkanları sunmak adına bu iş birliğini önemsiyorum. İş birliği modeli inşallah diğer firmalarımız için de örnek olur. Talepleri alıyoruz. İnşallah onlarla da protokol sürecini başlatmış oluruz."

DOĞTAŞ Kelebek Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan da bu sene protokolle 100 kadın girişimciyi iş yaşamına kazandırmayı amaçladıklarının altını çizerek, "KOSGEB'in eğitimini bitirdikten sonra sertifika alacak kadın girişimcilerimize biz de destek vereceğiz. KOSGEB'in de destekleriyle 100 kadını kendi işinin patronu yapacağız."  şeklinde konuştu.

Uzkurt ile Doğan, Bakan Varank'ın da yer aldığı etkinlikte iş birliği protokolüne imzaladı.