Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla 2021 yılında 30 bin girişimciyi desteklemeyi hedefliyor.

12 BİN KADIN GİRİŞİMCİYİ DESTEKLEYECEK

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, KOSGEB, KOBİ ve girişimcilerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapıya ulaşmalarına katkı sağlamak, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak amacıyla destek vermeyi sürdüyor.

Girişimcilik destekleri kapsamında 2020'de 11 bin 809 kadın girişimciye destek sağlayan kurum, 2021'de 12 bin kadını benzer şekilde desteklemeyi planlıyor.

Kurum tarafından 2021'de kadınlara sağlanacak girişimcilik desteklerinin toplam girişimcilik destekleri içindeki payının yüzde 29'u bulması öngörülüyor.

132 KOBİ'YE DESTEK VERECEK

KOBİ'lerin uluslararası pazarlara açılmalarına, ihracat kapasitelerini geliştirmelerine ve Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla çalışan kurum, bu bağlamdaki desteklerine de devam ediyor.

Özellikle KOBİ'lerin kurumun destekleriyle büyük işletmeler ya da kendi aralarında iş birlikleri gerçekleştirmesi büyümeleri anlamında önem taşıyor.

Bu doğrultuda 2021 yılında 132 KOBİ'nin kurumun desteğini arkasına alarak iş birliğine girmesi planlanıyor.

FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLANAN İŞLETMELERİN SAYISI ARTIRILACAK

KOBİ'lerin sanayide katma değer odaklı yapısal dönüşüme uyum sağlamaları, orta ve yüksek teknolojili sektörlerde üretim kabiliyeti kazandıracak modern teknolojileri edinmeleri, dijital teknolojilerden yararlanarak verimlilik ve ürün kalitelerini artırmaları konularında proje esaslı destekler sağlayan kurum, bu kapsamda 121 teknolojik ürüne destek verecek.

Orta yüksek ve yüksek teknoloji alanlarında 7 bin 500 işletmeye destek sunacak; böylece katma değer yaratarak Türkiye'nin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artıracak yüksek teknoloji ürünlerinin meydana gelmesi ve ticarileşmesi planlanıyor.

Finansman alanında da işletmeleri desteklemek için çalışmalar yürüten kurum 2020'de 14 bin 544 olan finansman desteği sağlanan işletme sayısını 2021'de 19 bin 300'e çıkarmayı planlıyor.

Yerli üretime destek sağlanması konusunda da hassas davranan Başkanlık, bu yıl 35 ürünün yerli üretimine destek sağlamayı amaçlıyor. (AA)