Niğde'de yaşayan kadın girişimci Esra Düzgün, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nden (KOSGEB) aldığı yaklaşık 300 bin TL hibe ile açtığı iş yerinde istihdama ve ekonomiye katkıda bulunuyor.

AHŞAP SÜS EŞYASI ÜRETİMİNİ ÖĞRENDİ 

Geçmişte farklı sektörlerde çalışan iki çocuk annesi Düzgün, kendi işini kurmaya karar verdi ve eşinden hobi olarak uğraştığı ahşap süs eşyası üretimini öğrenerek kendi işini kurdu.

Ürettiği at arabası, fayton, kalemlik, kuş yuvası, duvar panosu gibi ürünlerin satışını gerçekleştiren Düzgün, daha evvel kesici, delici hiçbir alet kullanmayı bilmediğini, bu süreçte eşinin kendisine destek olduğunu ve şu anda matkap, yatay testere gibi aletleri kullanabildiğini söyledi.

ÇALIŞMA ALANINI BÜYÜTTÜ, İHRACATA BAŞLADI

İşi öğrenmesinin ardından KOSGEB'ten aldığı destekle açtığı iş yerine, sütunlu matkap, CNC lazer kesim makinası gibi makinaları aldıklarını kaydeden Düzgün, belli bir süre sonra da kazandıkları parayla diğer CNC makinalarını aldıklarını dile getirdi.

Yurt dışına ürün göndermeye başladıklarını, öncelikli olarak ABD'ye ürün gönderdiklerini aktaran Düzgün, Gürcistan ile görüşmelerinin başladığını, diğer ülkelerle de görüşmelerinin sürdüğü bilgisini verdi.

"ÖNCELİĞİMİZ KADIN İSTİHDAM ETMEK"

Kadın olarak ilk etapta çok zorlandığını fakat başarabileceğine inandığını ve bu nedenle vazgeçmediğinin altını çizen Düzgün, şu anda geldikleri noktadan memnun olduğunu söyledi.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

Yaptığı işe evlerinin altındaki küçük atölyede başladıklarını ardından atölye sayısını ikiye yükselttiklerini şimdiyse iki büyük dükkanda çalışmaya devam ettiklerini dile getirerek "İnşallah seneye kendi yerimizde işimize devam edeceğiz. Şu anda 4'ü kadın 7 kişi istihdam ediyoruz. Önceliğimiz kadınlar, sonra erkekler." ifadelerini kullandı. (AA)