KOBİ ağırlıklı Afyonkarahisar’a 8 milyon liranın üzerinde bir destek verilmesi için TOBB ile istişare edildiğini açıkladı

KOSGEB Başkanı Uzkurt, KOBİ ağırlıklı bir kent olan Afyonkarahisar’a sadece 8 milyon liralık destek verilmesinden, rahatsızlığını belirterek, burada daha fazla firmayı destekleme kararı içinde olduklarını kaydetti. 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Uzkurt, Afyonkarahisar'da KOSGEB’in, KOBİ'lere verdiği 8 milyon lira civarındaki desteğin, kentin potansiyelinin çok altında kaldığını ifade etti. 

KOBİ DESTEĞİNİ TOBB’LA ÇÖZÜYORUZ

Cevahir Uzkurt, "Çok büyük bir çoğunluğu küçük ve orta büyüklükteki işletmelerden oluşan Afyonkarahisar’ın, emsallerine bakıldığında, hak ettiğinden daha az bir destek aldığı, kanaatine varılabilir. KOSGEB, burada, daha fazla KOBİ’mizi destekleme kararlığındadır." dedi.
Uzkurt, KOSGEB'in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile konuyu istişare ettiğini ve çözümün yakın olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’Yİ KURTARACAK BAŞARI ÖYKÜSÜ

Uzkurt, Almanya’dan ithal edilen ve cari açığa neden olan tıbbi bir cihazı, KOSGEB’in de desteğiyle ilk defa Türkiye’de bir firmanın ürettiğini belirterek, “Bu firmamız önce, Türkiye’de ithalata yer bırakmayacak kadar iç pazarda tutuldu. Ardından da ihracata başladı. Başa dönersek, cari açığa neden olan bir kalemde, yüksek katma değerli ihracata dönüşen, bir gelişim gerçekleşti. Kamu kaynağı doğru yere kullanılarak, yüzlerce kat değerinde katma değer yaratıldı. İşte, Türkiye’yi içinde bulunduğu durgunluktan alıp, hak ettiği yere çıkaracak, bakış açısı budur” dedi.