Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Öztaş Demir Çelik'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Ersin Öztaş, medikal soğutuculara yönelik 3 yıldır yürüttükleri çalışmalarla çeşitli ürünler geliştirdiklerini söyledi. Son olarak -86 derece kapasiteli ultra derin dondurucu için çalışma yaptıklarını söyleyen, Öztaş, bu derin dondurucunun kan ve gen bankacılığı ile canlı bakterilerin saklanması için kullanılabileceğini ifade etti. 
Prototipini ürettikleri dondurucunun canlı aşıların korunması için de uygun olduğunu vurgulayan Öztaş, Ar-Ge çalışmalarını Kovid-19 aşısıyla ilgili gelişmeler üzerine hızlandırdıklarını belirtti.

YILDA 15 BİN ADET ÜRETİLECEK


Eksi 86 dereceye ulaşabilen ultra derin dondurucunun üretilen canlı aşılar için koruyucu ve saklayıcı olabileceğini ifade eden Öztaş, bu ay içerisinde 60 adet ön imalat, ocak ayında 500 ve yıllık 15 bin adet üretim yapma hedefleri olduğunu dile getirdi. 
Derin dondurucunun akıllı sistem sayesinde wi-fi bağlantılarıyla SMS gönderme, cep telefonu uygulamasıyla takip edilebilme gibi özellikleri de olduğunu belirten Öztaş, derin dondurucunun içerisindeki SD kart sayesinde 10 yıla kadar verileri saklayabildiğini, günlük raporlamalar yapabildiğini ve herhangi bir alarm durumunda haberleşme sağlayabildiğini ifade etti.