İtalya’nın Milano şehrinde 17-20 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan MCE (Mostra Convegno Expocomfort) ve BIE (Biomass Innovation Expo) 2020 fuarları, Koronavirüsü nedeniyle 8-11 Eylül 2020 tarihlerine ertelendi.

Konut ve endüstri tesisatları, iklimlendirme ve yenilenebilir enerjiler alanında, Fiera-Milano’da mart ayında 42.’si düzenlenmesi planlanan fuarın, Çin’de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan virüs salgını nedeniyle eylül ayına ertelendiği açıklandı.

Koronavirüs Covid-19 salgını sürekli izlendikten ve ilgili İtalyan Sağlık Otoriteleri tarafından yayınlanan tüm direktifler titizlikle takip edildikten sonra bu kararın alındığı belirtildi.

Fuarın organizasyonunu üstlenen Reed Exhibitions Italia Genel Müdürü Massimiliano Pierini, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Müşterilerimizin, iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı bir numaralı önceliğimizdir. İtalya’da, özellikle Lombardiya bölgesinde ortaya çıkan salgının gelişmesiyle birlikte birçok etkinliğin askıya alması kararını göz önünde bulundurarak etkinliklerimizi Eylül ayına kadar erteleme kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

Böylece İtalya’da İsaloni Mobilya Fuarı’nın ardından virüs salgınından ertelenen üçüncü fuar oldu.