Soğutma sektöründe üretim yapan ve proje hizmeti veren Korkmaz Panel, 2020 yılını yüzde 50’si ihracat olmak üzere 3 milyon dolar ciro ile kapattı. Orta vadede hem cirosunu hem de ihracatın cirodaki payını artırmayı planlayan firma,  uzun vadede ise soğutma sektöründe Türkiye’de ve dünyada tercih edilen marka olmayı hedefliyor.
Avrupa ve Afrika kıtası başta olmak üzere 70’in üzerinde ülkeye ürün ve hizmet ihracatı yaptıklarını belirten Korkmaz Panel Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Korkmaz, modüler soğuk hava depoları, cihazları, panelleri, kapıları, endüstriyel paslanmaz ve havalandırma ekipmanları ürettiklerini ve uluslararası pazarda da kurulumdan kullanıma kadar tüm süreç için proje hizmeti verdilerini belirtti. 

HEDEFLERİ ULUSLARARASI ARENADA TERCİH EDİLEN OLMAK

Bünyelerinde bulunan Ar-Ge birimlerinde en uzun süre ve en az enerji ile çalışan soğuk odaların ekipmanlarının üretimleri üzerine çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Korkmaz, yakın zamanda devreye aldıkları modüler soğuk oda sistemleri ve bu sistemler için ekipman üretimine yönelik 1 milyon TL’lik yatırımı hayata geçirdiklerini söyledi. Orta vadede mevcut ürün grupları ve yeni modüler odaları ile 2 yıl içinde ihracat yaptıkları ülke sayısını 120’ye çıkarmayı ve ihracatın cirodaki payını yüzde 75’e çıkarmayı hedeflediklerine dikkat çeken Korkmaz, uzun vadede ise uluslararası pazarda en az 50 ülkede distribütor ve bayisi olan, bilinirliği sağlanmış, tercih edilen olmak istediklerini vurguladı.