Kordsa, su kaynaklarını korumaya yönelik etkin, şeffaf ve ölçülebilir adımlarıyla dünya genelinde değerlendirilen yaklaşık 12 bin şirket arasında A alarak yüksek performans gösteren 118 şirket arasına girdi. Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, ekonomik değer yaratırken, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda doğal kaynakları sorumlu kullanarak sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlıyor. Güçlendirme lideri, sistematik takip ve değerlendirme için 2016 yılında, şirketlerin karbon ve su kaynaklı riskini küresel çapta raporlayan tek bağımsız ve şeffaf kuruluş olan Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği ve Su programına dahil oldu ve puanlarını her yıl kademeli olarak arttırmayı başardı.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

2021 yılında yatırımcı ve alıcıların şirketlerden CDP platformu aracılığıyla çevresel etkilerini, riskleri ve fırsatları içeren değerleme istemesi sonucunda programa 12 bini aşan rekor sayıda bir katılım oldu. Bu rekor sayıda şirket arasında Kordsa, su raporlamasında geçen yıl A(-) olan notunu A seviyesine yükselterek dünya genelinde yüksek performans gösteren 118 lider kuruluş içinde yer aldı. Bu listede Türkiye’den sadece 3 şirket bulunuyor. 
Kordsa, iklim raporlamasında ise geçen seneki notunu koruyarak, Türkiye’de A (-) alan 5 şirketten 1’i oldu. Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, Kordsa olarak etkin su kullanımı konusunda dünyadaki örnek şirketler arasına yer almaktan gurur duyduklarını belirtti. Çalışkan şöyle konuştu: “‘Tutkumuz Yaşamı Güçlendirmek’ vizyonu ile üç iş kolumuzda da sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyoruz. Sorumlu üretim ve tüketim kapsamında etkin su kullanımı ile ilgili attığımız adımlarla uluslararası bir otorite olan Karbon Saydamlık Projesi tarafından lider kuruluş olarak değerlendirilmemiz, A listesinde yer almamız büyük bir başarı. Her geçen sene iyileştirdiğimiz sürdürülebilirlik performansımızla ve geliştirdiğimiz sürdürülebilir teknolojilerimizle Türkiye ve dünya için örnek bir konumda olmaktan, sektörümüze liderlik etmekten gurur duyuyoruz.”