Kordsa, 2016 yılından bu yana CDP İklim Değişikliği ve Su Programlarına raporlama yapıyor. 2020 yılı raporlama döneminde hem iklim değişikliği hem de su programı notunu B’den A-’ye çıkartan Kordsa, yönetim seviyesinden liderlik seviyesine yükselmiş idi.

Karbon Saydamlık Projesi (CDP), küresel çapta şirketlerin karbon ve su kaynaklı riskini raporlayan tek bağımsız kuruluş olarak yer alıyor. 

Türkiye’de yer alan temsilcisi CDP Türkiye’nin düzenlediği 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı, 31 Mart Çarşamba günü gerçekleştirildi. Dijital olarak gerçekleştirilen konferansta, “Net sıfır emisyona doğru: Piyasaların ve kamu politikalarının ara yüzeyi” konusuna ele alındı.

Konferansta konuşmaların yanı sıra, CDP raporlamasına dahil olan şirketlerin 2020 yılı sonuçları açıklanırken bir ödül töreni de gerçekleştirildi.

2020 yılı raporlama döneminde hem iklim değişikliği hem de su programı notunu B’den A-’ye çıkararak yönetim seviyesinden liderlik seviyesine yükselen Kordsa, Türkiye’nin lider 3 şirketi arasında yerini aldı.

YÜZDE 20’LİK DİLİME GİRDİ

Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, doğal kaynakları sorumlu kullanarak tüm paydaşları ve içinde bulunduğu ekosistem için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek üzerine çalışmalarını yürütürken, bu doğrultudaki çalışmalarını sistematik olarak takip etmek amacıyla, 2016 yılında, CDP İklim Değişikliği ve Su programı raporlamasına dahil oldu.

Kordsa, CDP İklim Değişikliği ve Su Programları puanlarını sürekli olarak yükselterek Türkiye’nin İklim ve Su Liderleri arasında yerini aldı. Bu notuyla Kordsa, kendi endüstrisinde “B” olan Dünya ve Avrupa ortalamasının üzerinde yer alarak %20’lik dilime girdi.

“TUTKUMUZ YAŞAMI GÜÇLENDİRMEK”

Kordsa CEO’su Ali Çalışkan, CDP Türkiye’nin 11. İklim Değişikliği Sanal Konferansı’nda konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.

Karbon Saydamlık Projesi’nde küresel ortalamanın üzerinde bir notla hem Türkiye’nin 3 lideri arasında yer almaktan hem de dünyadaki öncü şirketler arasına girmekten gurur duyduğunu belirten Çalışkan, “‘Tutkumuz Yaşamı Güçlendirmek’ vizyonu ile her adımımızla, her yatırımımızla ‘‘sürdürülebilir teknolojiler’’ üretmeye çalışıyor, içinde yer aldığımız toplumlara ve ekosisteme katma değeri yüksek yenilikçi güçlendirme çözümleri sunmayı ve sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyoruz.” dedi.