MES çözümleri ve yapay zeka uygulamalarını anlatan Konzek Pazarlama ve Satış Mühendisi Melike Baler, ST Endüstri Radyo’da sunucumuz Murat Tanık’ın sorularını yanıtladı. 


Tamamen yerli ve milli olarak makine öğrenimi yazılımlarını yazdıklarını belirten Baler,  “Yalnızca ERP Sistemi almakla Endüstri 4.0’a geçmiş olmuyorsunuz, veri kaybı yaşamamanız için iyi entegre olmak çok önemli.” dedi.


Baler, yaptıkları uygulamalarda verimliliği nasıl ve ne kadar arttırdıklarını da anlattı. “Sektör bağımsız bir firma olduğumuzdan dolayı, üretimin yapıldığı her yerde çözümlerimizi sunabiliyoruz.” dedi.


Siber güvenlik alanına da değinen Baler, kendi yazılımları için de key’ler ürettiklerinden de bahsetti. Şirket olarak, gelecek 3 yıl içerisinde gelişen teknolojiler konusunda öncü firma olmayı hedeflediklerini vurgulayan Baler ekledi, “2019’da yapay zekayı geliştirdiğimiz bir döneme gireceğiz.”


 Üretimi Otomatik Hale Getirenler programının Konzek Pazarlama ve Satış Mühendisi Melike Baler’in konuk olduğu bölümü yakın zamanda https://radyo.stendustri.com.tr/podcast/ adresinden dinleyebilirsiniz.


Endüstri 4.0 Uygulamaları ve Robot Yatırımları Zirveleri bugün sona eriyor.