Konya'nın 2020'nin 11 ayında, savunma sanayisi alanındaki ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 144 arttığını söyleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk, ihracatın 120 milyon doların üzerine çıktığını söyledi.
Konya'nın ihracatını, son yıllarda Türkiye ortalamasının üzerinde artırdığını vurgulayan Öztürk, Konya'nın 700 milyon dolar ihracatını son 10 yılda 2 milyar doların üzerine çıkardığını söyledi. Bu yılın 11 ayında Konya’nın ihracatını yüzde 6 arttırdığını ifade eden Öztürk, yıl sonunda da ihracatını arttırarak 2 milyar 200 milyon dolar ihracata ulaşmış olacaklarını söyledi. 
İhracatta öne çıkan sektörlerden birinin de savunma sanayisi olduğunu vurgulayan Öztürk, Konya’nın bu sektörde en fazla ihracat yapan 4 ilden biri haline geldiğine dikkat çekti.

“51 MİLYON DOLARDAN 120 MİLYON DOLARIN ÜZERİNE ÇIKTI”

Savunma sanayisi ihracatının geçen yıla göre 51 milyon dolardan 120 milyon dolar seviyelerine geldiğini belirten Öztürk, bunun da ilk 11 ay itibarıyla yüzde 144'lük ihracat artışına tekabül ettiğini söyledi. Aralık ayını da benzer bir performans ile kapatacaklarını beklediğini söyleyen Öztürk, Konya’nın artık Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatında en önemli şehirlerden biri haline geldiğini ifade etti. Geleceğe bakıldığında savunma sanayisi ihracatının çok daha fazla yer tutacağını söyleyen Öztürk, şu anda sanayicilerin savunma sanayisine yatırım yapmaya başladığını belirtti.