KONYA (AA) - TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Konya Gayrimenkul Fuarı, Konya İnşaat Fuarı ve Konya Kent Fuarı ile Konya Mobilya, Dekorasyon ve İdeal Ev Fuarı'nın açılışı yapıldı.

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü açılış töreni sırasında yaptığı konuşmada; düzenledikleri fuarlarla gayrimenkul sektörünü buluşturduklarını belirtti.

Düzenledikleri fuarlar sayesinde sektörlere sinerji yaratacaklarını dile  Ersözlü, 4 farklı sektörü tek bir çatı altında  buluşturmuş olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. 

Ersözlü, fuarlara inşaat sektöründe faaliyette bulunan çok sayıda tedarikçi firmanın katıldığını hatırlatarak aynı zamanda gayrimenkul, mobilya-dekorasyon firmalarının da burada yeni iş birlikleri yapacağının altını çizdi.

SERGİLENEN MÜLKLERİN YAKLAŞIK DEĞERİ 1 MİLYAR LİRA

Düzenlenen fuarlar sayesinde Konya'nın öne çıkmaya devam ettiğini vurgulayan Ersözlü,  fuarın gayrimenkul bölümünde yaklaşık bin 300 konut, 100 civarında ofis ile iş yeri sergilendiğine ve yaklaşık bir milyar lira değerinde mülk ün bulunduğuna dikkat çekti

Ersözlü son olarak; 45 ilden  yaklaşık 500 belediye yöneticisinin de fuarda  yer alacağını ve Türkiye Belediyeler Birliği Akademisinin gerçekleştireceği sektörel eğitim seminerlerine katılacağını aktardı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Türkiye'nin en güzel fuar alanlarından birinde, 4 fuarın birden açılışının yaptıklarını vurgulayarak,  Konya ile ilgili planlarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Her 4 fuar da 28 Nisan Pazar akşamına kadar gezilebilecek..