Koçtaş’ın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezi firmanın Çekmeköy’deki binasında faaliyetlerine başladı. 

Sektörünün ilkleri arasında bulunan ve 200 metrekarelik alana sahip merkez bünyesinde alanında yetkin 32 personel görev alıyor.  

Koçtaş Ar-Ge Merkezi’nde katma değer üretmek üzere inovatif projeler geliştirilmesi, patent ve faydalı model adedinin yükseltilmesi, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında çalışmalar yapılması, perakendedeki gelişmelere paralele yurt içi ve dışında projeler hayata geçirilmesi amaçlanıyor. 

Ayrıca belirlenen hedefler doğrultusunda maliyetleri azaltmanın yanı sıra insan kaynağının gelişimi adına da faaliyetler yürütülecek.   

KOÇTAŞ AR-GE MERKEZİ YEREL KAYNAKLARLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRECEK

Koçtaş Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Direktörü Uğur Serkan Taşkın, merkezin açılışında yaptığı değerlendirmede perakende alanında rekabet üstünlüğü oluşturan faktörlerden ilkinin veri yönetimi ve analitik çalışmalar olduğunu ve söz konusu çalışmaların dinamik olarak gerçekleştirebilmesi için teknolojiye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

Ar-Ge merkezlerinde bugünün ve yarının perakendesine yön verecek dijital dönüşüm kültürüyle ilerleyeceklerini kaydeden Taşkın, perakendenin müşteri deneyimine yoğunlaştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün kanallardan müşteriyi çok iyi tanımalısınız ki, ancak bu şekilde ihtiyaç duyduğu doğru ve kaliteli ürünü ve hizmeti sunabilirsiniz. Bunların temelinde alınan verilerin analizi var. Günümüzde müşteri ve işlem sayısının çokluğu dikkate alındığında, bu noktada insan gücü yerini yapay zeka ve makina öğrenmesi gibi teknolojilere bırakıyor.” 

Koçtaş Ar-Ge Merkezi’nde yerel kaynaklarla teknoloji geliştirecekleri bilgisini veren Taşkın, bu sayede müşteri deneyimini artırmayı amaçladıklarını söyleyerek merkez bünyesinde yapılacak faaliyetlerden örnekler paylaştı: “Üniversitelerle iş birlikleri geliştirmeyi, yüksek lisans ve doktoralı kişiler ile çalışmalar gerçekleştirmeyi ve Ar-Ge personelimizin akademik kariyer yapmaları konusunda onları isteklendirmeyi planladıklarını ifade etti.