İSTANBUL (AA) - KoçSistem tarafından faaliyete geçirilen Türkiye'nin ilk B2B Girişimcilik Platformu Techsquare "Nesnelerin Maratonu" proje yarışmasında finale kalan 15 takımdan, geliştirdiği akıllı etiketlerle güvenli ve hızlı stok yönetimi sağlayan "BuyBuddy" birincilik ödülü almaya değer görüldü.

KoçSistem tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Geleceği Keşfet söylemi ile iş dünyasına yenilikçi teknoloji çözümleri sağlayan KoçSistem'in B2B girişimcilik platformu Techsquare'in "Nesnelerin Maratonu" proje yarışması tamamlandı.

Nesnelerin İnterneti (IoT) odağında Türkiye'nin ilk uzun soluklu teknik geliştirmeyi de içinde bulunduran yarışması Techsquare Nesnelerin Maratonu'nda, yarı finalde yarışan toplam 25 girişimci takımdan finale kalan 15 proje, KoçSistem yönetiminden oluşan jüriye sunumlarını yaptı.

Yarışan takımlar arasında yer alan BuyBuddy hızlı ve güvenli stok yönetimi yapan akıllı etiket teknolojisi ile Techsquare Nesnelerin Maratonu Birincilik Ödülü'nü almaya değer görüldü.

Açıklamada görüşlerine baş vurulan KoçSistem Genel Müdür Yardımcısı Evren Dereci, firmaların dijital dönüşüm yolculuğunda Nesnelerin İnterneti (IoT) çözümlerinin önemli bir uğrak noktası olduğunu vurgulayarak, Platform360 üzerinde teknoloji geliştiren girişimlerin artışından mutluluk duyduklarını belirtti.

KoçSistem'in dijital ekosistem oluşturma vizyonu doğrultusunda faaliyete geçirdiği Techsquare B2B girişimci platformunun hızla büyümesi gurur verici olduğunu aktaran Dereci, şunöyle konuştu:

"Nesnelerin İnterneti (IoT), günümüzde iş süreçlerini kolaylaştıran ve işletmelere yeni değerler sunma olanağı veren yaratıcı çözümlerle sürekli gelişiyor. Şirketlerin dijtal dönüşüm serüvenlerinde IoT çözümleri ile önemli katkı sunan KoçSistem'in yüzde yüz iştiraki KoçDigital, bu alanda Türkiye'nin lider IoT yönetim teknolojisi Platform360 ile IoT varlıklarının gelişimini destekliyor.

Türkiye'nin IoT platformu Platform360'ı kullanmak isteyen tüm firma ve girişimleri KoçDigital ile kucaklamaya hazırız. KoçSistem ve KoçDigital mentorluğunda gerçekleştirilen Techsquare maratonlar serisi, yenilikçi çözümlerde artık ülkemizin de iddialı olduğunu kanıtlayan önemli bir yarışma niteliğindedir. Müşterilerimiz başta olmak üzere KoçSistem ve KoçDigital paydaşları dijital dönüşüm performanslarında Techsquare çıktılarından önemli faydalar elde edecekler. KoçSistem olarak her yıl gerçekleştirdiğimiz ve Türkiye adına küresel yenilikçi teknoloji markalarının öne çıkmasını hızlandıran Techsquare T-Day'de bir ara durak olan Techsquare Nesnelerin Maratonu'na katkı veren tüm girişimci takımlarımızı içtenlikle kutluyorum."