SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

Kocaer Çelik, 2022 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin açıklama gerçekleşti. Satış hasılatı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 153 oranında arttı ve 4,3 milyar TL’ye ulaştı. Net karı ise yüzde 200 artış ile 323 milyon TL olarak açıklandı. Şirketin faiz amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 220 oranında artarak 926 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERLE GELEN REKOR KÂR

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer; “Demir çelik sektöründe global ölçekte dalgalanmalar yaşanıyor. Buna rağmen yılın ilk 6 aylık döneminde halka arz süreci belirledik ve hedeflerimizi hayata geçirdik. Net karımız geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre yüzde 200 oranında artış gösterdi. Katma değerli ürünlerimiz satışlarımıza desten verdi ve bu sayede 2021 yılının tamamından daha fazla satış geliri sağladık. Katma değeri yüksek ürünlerimizin satış miktarlarını artırmak için 2022 yılı sonunda A2 Fabrikamızı, 2023 yılı ortasında A1 Fabrikamıza katma değerli ürünlere yönelik yatırım yaparak küresel rekabet gücümüzü ve ihracatımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz” dedi. 

YIL SONUNDA TAM YEŞİL ENERJİYE GEÇİLECEK

Kocaer Çelik’in yılda ortalama 800 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. İzmir’deki üretim tesisindeki çatılarını güneş enerji panelleriyle kaplatan Kocaerçelik, rüzgâr enerjisi yatırımı için de teknik danışmanlık sözleşmesi imzaladı. Kocaer, yatırımla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Yenilenebilir enerji ve katma değerli ürünler alanında hedeflediğimiz yatırımlarımız da programlandığı gibi tüm hızıyla devam etmektedir. Halihazırda tükettiğimiz enerjinin yüzde 33’ünü kendi tesislerimizde yenilebilir kaynaklardan üretiyoruz. Devam eden yatırımlarımız tamamlandığında, mevcut 13 milyon KwH kurulu gücümüzü 30 milyon KwH’a çıkartırken, tükettiğimiz enerjinin yaklaşık yüzde 66’sını kendi tesislerimizde üretiyor olacağız. Önümüzdeki yılın sonuna kadar tükettiğimiz enerjinin tamamını da üretmeyi hedefliyoruz.”