KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de nitelikli iş gücü yetiştirecek "Uygulamalı İleri Mühendislik Mükemmeliyet Merkezi" güdümlü projesinin iş birliği protokolü yapıldı

Kocaeli Valiliğinde gerçekleştirilen imza töreninde söz alan Vali Hüseyin Aksoy, projenin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) güdümlü projesi kapsamında programa alındığını, yönetim kurulunca uygun görülerek, bakanlıkça onaylandığını belirtti.

Projenin maliyetinin 16 milyon lira olduğunu ve bunun 10 milyon lirasının ise MARKA tarafından hibe olarak verileceği, 6 milyon lirasının da İMES Organize Sanayi Bölgesince karşılanacağı bilgisini veren Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu proje sanayi-üniversite ve meslek liselerimizle iş birliği esas alınarak, ortaya konulan bir projedir. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insanların yetiştirilmesi konusunda Türk sanayisine ve bölgemize önemli katkı sunacak bir projedir. Bu anlamda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yönetim kurulumuza, projemizi onaylayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin hayata geçmesi konusunda özel gayreti olan İMES Organize Sanayi Bölgemizin yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum. Karşılıklı güzel bir iş birliği içerisinde Türkiye'de örnek olacak bir projeyi hayata geçirecek olmanın memnuniyetini yaşıyoruz."

Daha sonra projenin iş birliği protokolü, Vali Aksoy, İMES Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu tarafından imzalandı.