Koç Holding, 58. Olağan Genel Kurul toplantısını 1 Nisan 2022 tarihinde Nakkaştepe’deki Holding merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarlar katılım sağladı. 

Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç’un katılamaması sebebiyle toplantıya Ali Y. Koç Başkanlık ederken, toplantıda katılımcılar ile 2021 yılı Faaliyet Raporu paylaşıldı ve Yönetim Kurulu Raporu okundu.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE GÜVENİYORUZ, YATIRIMLARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, faaliyet raporundaki açıklamasında Grup olarak sağlıklı bilançoları, kuvvetli likiditeleri, döviz kazandırıcı faaliyetleri, geniş tedarik zincirleri ve sürdürdükleri yatırımları ile zorlu dönemde dahi Türkiye için değer oluşturmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

Geçtiğimiz yılki 17,3 milyar TL (1,9 milyar ABD doları) yatırımla birlikte son 5 senede 53 milyar TL (8,9 milyar ABD doları) civarında yatırım yaptıklarını belirten Rahmi Koç, "Her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, ülkemizin geleceğine güveniyoruz ve yatırımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZ VE İNSANLIK ADINA EN İYİSİNİ YAPMA GAYRETİNDE OLACAĞIZ"

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ise rapordaki açıklamasında, pandemi kaynaklı sorunlarla mücadele etmek mecburiyetinde kaldıkları bir seneyi daha geride bıraktıklarını, gerek maddi imkansızlıklardan aşıya ulaşımda küresel dayanışmayla hareket edilmediği sürece, yıl sonunda görüldüğü üzere yeni varyantlarla riskin süreceğini ortada olduğunu bildirdi.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM

Aşının yanında gelişen tedavi olanaklarıyla yılın ikinci yarısında Covid-19'un büyük oranda kontrol altına alınabileceğinin öngörüldüğünü aktaran Ömer Koç, pandeminin ardından ülkeler ve toplumsal kesimler arasında derinleşen eşitsizliklerle, siyasi risklerin arttığı bir dünya tablosunun görülebileceğini ifade etti.

Tüm zorluklara rağmen belirsizlikler dolu bir yılı memnuniyet verici bir performans ve finansal verilerle tamamladıklarını işaret eden Ömer M. Koç, "Tüm gruplarımız, bütçe öngörülerinin üzerinde bir performans sergilediler. Sürekli değişebilen koşullara uygun kararları alarak, riskleri yönetip fırsatlardan istifade ederken, uzun vadeli stratejik odağımızı da koruduk." dedi. Ömer M. Koç, her türlü koşula karşın miras aldıkları asırlık kurumsal değerlere bağlı kalarak Türkiye ve insanlık adına en iyisini yapma çabası içinde olacaklarını vurguladı.

"YILI OLAĞANÜSTÜ BİR PERFORMANSLA TAMAMLADIK"

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu da rapordaki açıklamasında, geçen yılki zorluklara rağmen portföy yapıları, basiretli finansal yönetim ve sağlam iş stratejileriyle tüm gruplarda bütçenin üzerinde olağanüstü bir performansla yılı kapattıklarını açıkladı.

Çakıroğlu, "2021’de konsolide gelirlerimiz %89 artışla 346,7 milyar TL’ye ulaşırken, kombine yurt dışı gelirlerimiz 19 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti. Belirsizlik ortamına rağmen 2021’de yaptığımız 17,3 milyar TL kombine yatırımla, son 5 senedeki yatırımlarımızın toplam tutarını 53 milyar TL’ye çıkardık. Küresel büyüme vizyonumuz doğrultusunda yurt dışı yatırım faaliyetlerimize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULU HANGİ İSİMLERDEN OLUŞTU?

Toplantıda seçilen Koç Holding Yönetim Kurulu'nda Şeref Başkanı Rahmi M. Koç olurken, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Levent Çakıroğlu oldu. 

Yönetim Kurulunda yer alan diğer isimler ise; üyeler Semahat S. Arsel, Caroline N. Koç, İpek Kıraç, Jacques A. Nasser'den oluşurken, bağımsız üyeler de Emily K. Rafferty, Dr. Cem M. Kozlu, Peter Martyr ve Michel Ray de Carvalho olarak belirlendi.